Štampa
Pogodaka: 398

1Zbog bržeg protoka važnih informacija (iako školske uprave ne učestvuju u organizaciji i pripremi takmičenja), objavljujemo obaveštenja pristigla od organizatora takmičenja u recitovanju ,,Pesniče naroda mog'', na republičkom i lokalnom nivou, Angeline Lukić i Baćka Bukumirovića.

Poštovani saradnici,
U ime organizatora Republičke smotre recitatora Srbije ,,Pesniče naroda mog'', a nakon konsultacija sa Ministarstvom prosvete Republike Srbije i prema kalendaru takmičenja i smotri za 2021. godinu, obaveštavamo vas da je realizacija Republičke smotre planirana za 14. i 15. maj 2021. godine.

Ona će se održati na Velikoj sceni Centra za kulturu Valjevo, uz poštovanje svih propisanih mera prevencije i sprečavanja širenja zaraze izazvane korona virusom.

Činjenica je da recitovanje na najlepši način neguje kulturu govora srpskog jezika i jača ljubav prema poeziji.

Činjenica je da na svim nivoima takmičenja u recitovanju svake godine učestvuje preko 22.000 dece i mladih (oko 14.500 učenika OŠ i 7.500 srednjoškolaca).
Činjenica je da je Smotra jedina manifestacija u našoj zemlji koja okuplja tako veliki broj dece i maldih, u isto vreme podstiče i promoviše njihov raskošan talenat u oblasti recitovanja.
Činjenica je, nažalost,  i da je usled pandemije koja nas je zadesila, prošle godine prekinut kontinuitet njenog održavanja nakon 51. godine.
I možda najvažnija činjenica je da Smotra ne bi mogla opstati svih ovih godina da organizatori svih nivoa ovog takmičenja nisu posvećeno i sa jednakom željom podsticali talentovanu decu i organizovali takmičenja u svojim školama, gradovima, opštinama, okruzima... a sa zajednički ciljem - da se na Republičkoj smotri predstave najbolji recitatori koje naša zemlja ima.

Upravo zato, verujemo da ćemo, uprkos ovoj situaciji pandemije u kojoj smo se našli, svi zajedno kao organizatori različitih nivoa ovog takmičenja, učiniti dodatne napore kako bismo sačuvali Smotru i kako bismo ove godine omogućili deci i mladima iz cele zemlje da predstave svoju ljubav prema poeziji i recitovanju na najbolji i najlepši način.

Ukoliko imate bilo kakvih dodatnih pitanja, sugestija ili pak informacija, molimo vas da nas kontaktirate.

Urednica programa
Angelina Lukić
064/ 867-06- 80

Obaveštenje Baćka Bukumirovića o organizaciji takmičenja u Čačku, pročitajte OVDE.