Štampa
Pogodaka: 2115

robotikaObjavljujemo lepu vest koju nam je prosledio Stevan Davidović, direktor  OŠ ,,Milinko Kušić"

Ponovo veliki uspeh učenika OŠ ,,Milinko Kušić" iz ROBOTIKE 

 Prema godišnjem kalendaru takmičenja iz Informatike i računarstva i Tehnike i tehnologije Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja 25. 5. 2019.godine u OŠ ,,Emilija Ostojić", Požega,  održano je Republičko takmičenje iz robotike ,,Robo INT Invent" 2019.
Ekipa učenika iz OŠ ,,Milinko Kušić", Ivanjica, na čelu sa profesorom – mentorom Milkicom Kostić Zlatić, braneći boje Moravičkog okruga, postigla je izuzetan uspeh: dve zlatne i jednu srebrnu medalju.
Zlatnu medalju i prvo mesto osvojio je Nemanja Luković učenik 6. razreda sa maketom pružnog prelaza sa bezbednom regulacijom saobraćaja.


Zlatnu medalju i prvo mesto poneo je i Nikola Kostić učenik 6. razreda, koji je na takmičenju predstavio model kamiona sa elektromagnetnom dizalicom.
Srebrnu medalju i drugo mesto osvojio  je i Miloš Aleksić, učenik 7. razreda, koji je na takmičenju predstavio svoju maketu pametne kuće – stambenog objekta.

 Učenica 7. razreda Danka Nikolić, takmičeći se sa modelom vetrenjače sa elektromotorom i rasvetom, osvojila je drugu nagradu.
Učenik 6. razreda Aleksa Jovanović dobio je zahvalnicu za učešće na takmičenju na kojem je predstavio svoj model dizalice od Lego kocki.

Profesor Informatike i računarstva i Tehnike i tehnologije Milkica Kostić Zlatić, koja je učenike pripremala za ovo takmičenje, kaže da je zadovoljna rezultatima koji govore da je svoje znanje i veštine uspela da prenese učenicima.

Mnogo uloženog truda i rada višestruko se isplatilo. Osim odličnih rezultata, tu su i usvojene digitalne kompetencije, učenici su u isto vreme konstruktori modela i programeri jer koriste veštačku inteligenciju tj. softver Oktopod Studio da bi upravljali sistemima, procesima i objektima. Za rešavanje kako prostih tako i složenih zadataka učenici koriste računare, tablete ili mobilne telefone. Pogledati video: https://www.youtube.com/watch?time_continue=639&v=2treVokqnO0