Štampa
Pogodaka: 1955

          Posle održanog Republičkog takmičenja "Književna olimpijada" imamo se čime pohvaliti.

          Učenice sedmog razreda, Nikolija Petković iz OŠ "Sveti Sava" iz Čačka i Anđela Damnjanović iz OŠ "Desanka Maksimović" iz Gornjeg Milanovca osvojile su po 19 poena i na rang listi zauzele drugo mesto. Nevena Ječmenić iz OŠ "Goračići" iz Lučana osvojila je odličnih 16 poena, a 15 poena ostvarila je Katarina Pavlović, učenica OŠ "Tanasko Rajić" iz Čačka. Njhovi mentori su Marija Ćalović, Emina Đurić, Čedomir Sandić i Sofija Milićević Krupež.

         Simona Dmitrić, učenica osmog razreda OŠ "Sveti Sava" iz Gornjeg Milanovca sa ostvarenih 18 poena osvojila je prvo mesto, a Ivana Nešovanović iz OŠ "Milan Blagojević" iz Lučana sa 17 poena osvojila je drugo mesto. Njihovi mentori su Ruža Purić i Monika Sretenović Šimić. Sreten Janjić, učenik OŠ "Sv. đakon Avakum" iz Čačka, čiji je mentor Mila Mutavdžić, osvojio je 15 poena, a Đurđa Đurović iz OŠ "Sveti Sava" iz Gornjeg Milanovca osvojila je 13 poena.

        Predstavnike za Republičko takmičenje "Književna olimpijada" imale su i srednje škole. Iz Srednje škole "Dragačevo" takmičili su se Marijana Miljić, učenica prvog razreda, i Milan Bešević, učenik trećeg razreda.  Njihov mentor je Neda Punoševac. Lazar Vasović, učenik drugog razreda  gimnazije "Takovski ustanak" iz Gornjeg Milanovca, čiji je mentor Nataša Nikolić, takođe je bio učesnik Republičkog takmičenja "Književna olimpijada", kao i  Dušica Kuzmanović, učenica četvrtog razreda čačanske Gimnazije, čiji je mentor Ana Ranđić.

        Učešće na republičkim takmičenjima smatramo velikim uspehom i, ceneći trud svih učenika i njihovih mentora, iskreno čestitamo!