recitatori pesnice naroda mogOkružno takmičenje najboljih recitatora iz četiri opštine Moravičkog okruga (Čačak, Ivanjica, Lučani i Gornji Milanovac)  održano je 4. aprila 2015. godine  u Gornjem Miilanovcu.
Takmičenje je održano u Norveškoj kući, u organizaciji Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca i Saveza amatera Srbije.

U kategoriji mlađih osnovaca najbolja je bila Milica Prokopijević iz Ivanjice (OŠ

„Millinko Kušić”), drugo mesto je osvojila Monika Meić iz Lučana (OŠ „Milan Blagojević”), treće Dušan Radivojević iz Ivanjice (OŠ „Kirilo Savić”), dok je pohvala pripala Maši Šiljković iz Čačka (OŠ „Milica Pavlović”).

U kategoriji takmičara od 5. do 8. razreda prvo mesto pripalo je Vladimiru Kandiću iz Čačka (OŠ „Milica Pavlović"), drugoplasirana je  Kristina Živanić, takođe iz Čačka (OŠ „Tanasko Rajić”), a trećeplasirana je Ivona Jovanović iz Ivanjice (OŠ „Milinko Kušić”).

Odlukom žirija, u čijem sastavu su bili: Milan Ružić,  profesor master srpskog jezika i književnosti  (Lučani), Jasmina Ćirjaković, profesor razredne nastave (Čačak), Hadži Snežana Zlatić, urednik etno-programa (Ivanjica) i Dragana Perišić, diplomirani  filolog svetske književnosti (Gornji Milanovac), Moravički okrug na finalnoj smotri recitatora u kategoriji srednjoškolaca predstavljaće  Filip Ljubojević iz Guče (Srednja škola „Dragačevo”). Uroš Tomljanović iz Čačka (Teatar „Estet”) i Janko Jovančić iz Ivanjice (Gimnazija, Ivanjica) zauzeli su drugo, odnosno treće mesto, dok su pohvale pripale Vanji Nešovanović iz Ivanjice (Gimnazija, Ivanjica) i Jovani Ratković iz Čačka (Gimnazija, Čačak).

Republička smotra recitatora “Pesniče naroda mog" biće održana polovinom idućeg meseca u Valjevu, a Moravički okrug će predstavljati: Milica Prokopijević, Vladimir Kandić i Filip Ljubojević.

Napomena: Informaciju smo preuzeli sa sajta Kulturnog centra iz Gornjeg Milanovca. Školskoj upravi nisu dostavljeni podaci o učenicima koji su učestvovali na ovom takmičenju  i njihovim mentorima. Čestitamo svim učesnicima, a  pobednicima želimo da uspešno predstave Moravički okrug na Republičkoj smotri recitatora u Valjevu.