PDCObaveštavamo Vas da će i ove godine „Prijatelji dece” grada Čačka organizovati takmičenje u lepom govoru. Ovo takmičenje nije u Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, ali je veoma značajno, jer podstiče govornu kulturu učenika i ljubav prema književnosti. Takmičenje će se održati na opštinskom/gradskom i na okružnom nivou (ukoliko škole sa teritorije Ivanjice, Lučana i Gornjeg Milanovca prihvate organizaciju ovog takmičenja).
Za učenike škola sa teritorije Čačka, domaćin takmičenja je OŠ „Milica Pavlović”, a takmičenje će se održati 8. aprila u 10.00 časova. Biće formirana dva stručna žirija i takmičenje će za sve uzrasne grupe početi istovremeno.

Ukoliko kolege iz drugih opština žele da organizuju ovo takmičenje, neophodno je da se jave predsedniku „Prijatelja dece” Desimiru Paunoviću na mobilni telefon broj 064-040-90-43 radi preciznijeg dogovora.

Novine u odnosu na prethodnu školsku godinu odnose se na takmičenje učenika pete uzrasne grupe (učenici gimnazija i srednjih stručnih škola). U dogovoru sa Gradskom bibliotekom „Vladislav Petković Dis” iz Čačka i Odborom „Disovog proleća”, odlučeno je da učenici pete uzrasne grupe za takmičenje pripremaju odlomke Disovog govora (do tri minuta govora). Najuspešniji učenici će učestvovati u završnoj svečanosti ovogodišnjeg „Disovog proleća” i biće nagrađeni.
Prijavu učešća na ovom takmičenju šaljite na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. do 1. aprila 2017. godine.
Prijava treba da sadrži sledeće podatke: ime i prezime učenika, školu i razred, odnosno uzrasnu kategoriju, ime i prezime nastavnika (mentora), naslov teksta koji se govori i autora teksta.
O datumu i mestu održavanja regionalnog, odnosno okružnog takmičenja obavestiće Vas naknadno organizator.