Štampa
Pogodaka: 2240

такмиценје Predsednik Podružnice Društva za srpski jezik i književnost za Moravički okrug  Olivera Krupež prosledila je Školskoj upravi Čačak informaciju važnu za sve nastavnike srpskog jezika i književnosti. Obaveštenje objavljujemo u celosti, podržavajući ovu hvale vrednu inicijativu:

Na skupštini Podružnice za Moravički okrug, održanoj 11. 10. 2018, podržana je inicijativa stručnog veća OŠ „Milica Pavlović” da se Takmičenje u lepom govoru uvrsti u kalendar takmičenja i smotri MPNTR.
Dogovoreno je da termini takmičenja budu raspoređeni u prvom polugodištu zbog velikog broja aktivnosti u drugom polugodištu.
Opštinsko takmičenje će se ove godine održati u subotu, 8. 12. 2018. u OŠ „Milica Pavlović” Čačak. Okružno je planirano za 19. 1. 2019, a republičko takmičenja bilo bi 23. 2. 2019. godine.


Škole mogu da pošalju do pet učesnika po kategoriji (najuspešnije na školskim takmičenjima):
Prva kategorija: I–II razred;
Druga kategorija: III–IV razred;
Treća kategorija: V–VIII razred;
Četvrta kategorija: I–IV razred.
Broj učenika koji se takmiči na školskom nivou zavisi od dogovora u stručnom veću. Kako bi se organizatorima na vreme dostavili spiskovi učesnika, preporuka je da se školska takmičenja održe u prvoj nedelji decembra i da se dostave elektronskim putem istog dana.
Sa naznakom TAKMIČENjE U LEPOM GOVORU, podatke o učesnicima, tekstovima i autorima, poslati na adresu: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
Takođe, možete dostaviti i svoje predloge za propozicije kako bi se kompletna organizacija mogla osmisliti do 1. juna 2019.
Kako je jedan od ciljeva ovog takmičenja promovisanje srpske kulturne baštine, preporuka je da tekstovi koji se govore ne budu literarni sastavi.
Potrebno je da se poštuje vremensko ograničenje od tri minuta.
Dok se ne pripremi potrebna dokumentacija za akreditaciju takmičenja u lepom govoru, obaveštenje će biti upućeno svim podružnicama Društva za srpski jezik i književnost kako bi se organizovalo na međuokružnom nivou.