spomen kompleks vuk stefanović karadžić tršić 038Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, održanom u Tršiću 25. maja 2019. godine, dva učenika iz Moravičkog okruga su osvojila nagrade. To su Nikolija Timotijević, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić" iz Čačka, čiji je mentor prof. Dušica Ćurčić,  drugi rang,  i Jana Domanović, učenica osmog razreda OŠ „Akademik Milenko Šušić" iz Guče, čiji je mentor prof. Bojana Gromović, treći rang.
Čestitamo učenicima i njihovim mentorima i želimo svima mnogo sreće i uspeha u daljem radu. 

Sa 18 bodova, Viktor Ćurčić, učenik prvog razreda Gimnazije u Čačku, čiji je mentor prof. Ivana Vasović, osvojio je drugo mesto, a Marija Petrović, takođe učenica prvog razreda Gimnazije u Čačku, čiji je mentor prof. Dejan Krunić, treće mesto.

 

Od učenika drugog razreda, najuspešniji su učenici: Savo Stanojević, Gimnazija iz Čačka, mentor prof. Dragana Protić, koji je sa 19 bodova osvojio drugo mesto, i Đurđa Nikić i Petar Boravnjak, učenici Gimnazije „Takovski ustanak" iz Gornjeg Milanovca, čiji je mentor prof. Gordana Jovanović, koji su sa 18 bodova osvojili treće mesto.

Učenici trećeg i četvrtog razreda, nažalost, nisu uspeli da se rangiraju na ovom takmičenju.

Rezultate za učenike srednjih škola pogledajte ovde, a razultate za učenike osnovnih škola ovde.

Čestitamo svim učesnicima ovog takmičenja i želimo im mnogo uspeha i sreće u daljem radu.