osnovna skola ratko mitrovic cacakDruštvo za strane jezike i književnosti Srbije poverilo je, nakon pohvala izrečenih za veoma uspešnu organizaciju prethodnog, okružnog nivoa takmičenja,  organizaciju Republičkog takmičenja iz engleskog jezika čačanskoj Osnovnoj školi „Ratko Mitrović“.

Prema Kalendaru takmičenja Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Republičko takmičenje iz stranih jezika održava se u nedelju, 8. maja 2016. godine.

Kako na ovom takmičenju učestvuje preko tri stotine učenika osmog razreda, koji dolaze u pratnji svojih nastavnika, očekujemo da tog vikenda Čačak, neki možda i prvi put, posete gosti iz cele Srbije. Ovo je prilika za lokalnu zajednicu, a naročito Turističku organizaciju i ustanove kulture, da podrže školu-domaćina i goste upoznaju za prirodnim lepotama i kulturno-istorijskim znamenitostima našeg grada.

Škole čiji učenici učestvuju na ovom takmičenju ne treba da šalju spiskove školi-domaćinu, jer je to već učinilo Društvo za strane jezike i književnosti. 

OŠ „Ratko Mitrović” se nalazi u Svetogorskoj ulici broj 44 u Čačku, što možete da pogledate i na mapi škola na našem sajtu. Više informacija o školi možete da dobijete na telefon broj 032/556-30-08 ili putem elektronske pošte: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.. Nažalost, u toku je izrada novog školskog sajta, tako da sajt ove škole trenutno nije u funkciji.

Molimo vas da školi pošaljete imena samo onih učenika koji su odustali od odlaska na Republičko takmičenje iz engleskog jezika najdalje pet dana pre dana takmičenja.

Obaveštenje o načinu organizovanja prevoza i prenoćišta biće na sajtu Društva za strane jezike i književnosti. Glavni koordinator takmičenja je mr Dušica Blažić.

Zainteresovani za prenoćište mogu da pozovu Agenciju Matović, na telefone  032/310-880 ili 064/852-6601, lice zaduženo za kontakt: Ivan Marković.