ЕЈU OŠ „Ratko Mitrović” u Čačku u nedelju, 8. maja 2016. godine, uspešno je organizovano Republičko takmičenje iz engleskog jezika za učenike osmog razreda osnovne škole, čiji je nosilac Društvo za strane jezike i književnosti. Na takmičenju je učestvovalo 359 učenika.

Ovo takmičenje je izuzetno zahtevno jer se odvija u nekoliko eliminacionih etapa kako bi se proverilo poznavanje gramatike, čitanja i razumevanja pročitanog, kao i govorne kulture. Samim tim, veliki uspeh su postigli svi učesnici  takmičenja samim učešćem na njemu, na čemu im čestitamo.

 

Školska uprava Čačak zahvaljuje Društvu za strane jezike i književnosti na poverenju koje je iskazalo prema malom, ali izuzetno vrednom kolektivu OŠ „Ratko Mitrović”, koji je dokazao visoke organizacione sposobnosti i timski duh, kao i svim učenicima i njihovim vrednim mentorima koji su doputovali iz cele zemlje da na jednom mestu, svi zajedno, pohvalimo znanje, rad i talenat najboljih poznavalaca engleskog jezika iz osnovnih škola Republike Srbije. Takođe, zahvaljujemo se Skupštini grada Čačka i Turističkoj organizaciji, kao i medijima koji su podržali školu-domaćina prepoznajući koliko je za naš grad važna jedna ovakva velika smotra talenta i znanja.

  • Preuzmite tabelarni pregled najuspešnijih takmičara (nakon usmenog dela): PDF, WORD.
  • Preuzmite izveštaj o postignućima na pismenom delu ispita: WORD/PISMENI DEO
  • Preuzmite izveštaj  škole-domaćina: WORD/IZVESTAJ.