упозорењеVAŽNO OBAVEŠTENJE!
 
Prenosimo informaciju o rotiranju datuma takmičenja iz književnosti za učenike osnovnih i srednjih škola, preuzetu sa sajta Društva za srpski jezik i književnost:

Kao što znate, prema kalendaru takmičenja iz književnosti „Književna olimpijada” za školsku 2015/2016. godinu, republički nivo ovog takmičenja za učenike osnovnih škola trebalo je da se održi u Sremskim Karlovcima i to u subotu, 14. maja 2016. godine, a za učenike srednjih škola i gimnazija u nedelju, 15. maja 2016. godine.

Međutim, kako je, na naše veliko zadovoljstvo, skoro 900 učenika osnovnih škola zadovoljilo visoki prag prolaznosti na ovom takmičenju, Karlovačka gimnazija u Sremskim Karlovcima, nažalost, ne raspolaže adekvatnim prostorom koji je neophodan za realizaciju takmičenja za sedmi i osmi razred osnovne škole u ovogodišnjem broju. Stoga smo bili prinuđeni da pronađemo rešenje.

Kako je Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu u mogućnosti da nam obezbedi prostor 15. aprila 2016. godine (u nedelju) za takmičenje jednog broja učenika osnovnih škola (u ovom slučaju njih 505 koji pohađaju sedmi razred), da bi ovo takmičenje počelo u istom trenutku i za učenike osmog razreda (koji bi bili smešteni u Karlovačkoj gimnaziji u Sremskim Karlovcima – njih 388), tražili smo odobrenje Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije da se prvog dana takmičenja, u subotu, 14. maja 2016. godine, nadmeću učenici srednjih škola (njih ima oko četiri stotine), a drugoga dana, u nedelju, 15. maja 2016. godine,učenici osnovne škole.
U tom slučaju, drugog dana takmičenja, u nedelju, 15. maja 2016. godine, domaćini takmičenja za osnovnu školu bili bi: sedmacima i njihovim nastavnicima Filološki fakultet u Beogradu, a osmacima i njihovim nastavnicima Karlovačka gimnazija u Sremskim Karlovcima.
Kako nam je Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Srbije dalo saglasnost* da se rotiraju termini Republičkog takmičenja iz književnosti „Književna olimpijada” za osnovnu i srednju školu (dopis pod delovodnim brojem 601–00–63/1/2016–06; datum 15. april 2016. godine), molimo v​as da sve škole koje pripadaju v​ašoj Školskoj upravi obavestite o sledećem:​

Republičko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada” za učenike srednjih škola i gimnazija održaće se u subotu, 14. maja 2016. godine u Sremskim Karlovcima, u Karlovačkoj gimna​ziji sa početkom u 10.00 časova.

Republičko takmičenje iz književnosti „Književna olimpijada” za učenike osnovnih škola ​održaće se u nedelju, 15. maja 2016. godine sa početkom u 10.00 časova i to:

* za učenike sedmog razreda​ Republičko takmičenje „Književna olimpijada” biće održano u Beogradu, na Filološkom fakultetu Univerziteta u Beogradu (Studentski trg 3)

* za učenike osmog razreda Republičko takmičenje „Književna olimpijada” biće održano u u Sremskim Karlovcima, u Karlovačkoj gimnaziji.


Svima se zahvaljujemo na razumevanju i nadamo se dobrom druženju i visokim rezultatima.