Štampa

logo zavrsni ispitU toku su aktivnosti u vezi sa pripremama, organizacijom i sprovođenjem završnog ispita na kraju šk. 2014/2015. god.  za učenike koji iz opravdanih razloga nisu pristupili polaganju ispita u junskom roku. Učenici osnovnih škola za obrazovanje odraslih i kandidati koji osnovno obrazovanje i vaspitanje završavaju po programu FOOO, koji nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu, takođe polažu ispit u avgustovskom roku. Završni ispit se sprovodi shodno odredbama Stručnog uputstva za sprovođenje završnog ispita na kraju osnovnog obrazovanja i vaspitanja za školsku 2014/2015. godinu. Školska uprava je, s tim u vezi, elektronskom poštom prosledila svim osnovnim školama  dopis Komisije za sprovođenje završnog ispita i prijemnog ispita i upisa učenika u srednju školu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja.

Shodno dopisu, direktori osnovnih škola dužni su da obaveste roditelje, odnosno staratelje, kao i same učenike osmog razreda, koji iz opravdanih razloga nisu pristupili polaganju završnog ispita u junu, o svim važnim podacima u vezi sa polaganjem završnog ispita, žalbama i popunjavanjem liste želja.

Termini za polaganje  ispita su:

Sva tri dana ispit se polaže u vremenu od 10.00 do 12.00 časova. Za učenike sa teritorije Moravičkog okruga završni ispit u avgustovskom roku biće održan u OŠ "Vuk Karadžić" u Čačku.