Predškolska ustanova „Gimnazion“ je osnovna septembra 2007. godine.

Akreditovana je od strane Ministarstva prosvete i sporta rešenjem broj 022–05–126/2008–07 i kao takva može da obavlja Pripremni predškolski program.


Ciljevi rada Ustanove su stvaranje optimalnih uslova za rast i razvoj dece predškolskog uzrasta, praćenje njihovog napredovanja, individualizovani pristup u podučavanju, planiranju i izvođenju odgovarajućih pedagoških akcija i intervencija, razvijanje partnerskih odnosa sa porodicom, kao i pružanje različitih usluga istoj. Primenom raznovrsnih metoda i oblika rada na aktuelnim sadržajima u posebno uređenoj, stimulativnoj sredini, realizacijom odabranih sadržaja i programa, kao i osmišljavanjem aktivnosti koje počivaju na lokalnim resursima, ostvaruju se postavljeni ciljevi vaspitno obrazovnog rada.

Kao poseban zadatak izdvaja se stvaranje uslova za podučavanje koje izlazi u susret različitim stilovima učenja kod dece. Akcenat u vaspitno obrazovnom radu stavljen je na negovanje samostalnosti dece i situaciono učenje u pažljivo odabranim i planiranim, konceptualnim aktivnostima i akcijama.


direktor: Vesna Milošević
tel. 032/5544-030 i 032/5544-031
adresa: Gradski bedem br. 14a
e-mail: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.