OS Milinko KusicS ponosom i zadovoljstvom, obaveštavamo vas da je još jedna škola sa teritorije Moravičkog okruga ovenčana nagradom od posebnog značaja za sve zaposlene u obrazovnovaspitnom sistemu, kao i sve učenike – Svetosavskom nagradom. Svetosavska nagrada je priznanje za doprinos kvalitetnom obrazovanju i vaspitanju, unapređivanju obrazovno-vaspitne prakse i razvoju naučnih dostignuća u oblasti obrazovanja i vaspitanja u Republici Srbiji. Među ovogodišnjim dobitnicima je i  OŠ „Milinko Kušić” iz Ivanjice, koja ove godine obeležava 180 godina postojanja i jedna je od najstarijih škola u našem okrugu.

Školska uprava Čačak je rado podržala inicijativu kolektiva ove škole za konkurisanje za dodelu Svetosavske nagrade.

Iz našeg pisma podrške izdvajamo neka od obrazloženja kojima se potvrđuje kvalitet rada Škole:

 

  • OŠ „Milinko Kušić” iz Ivanjice je škola koja je u spoljašnjem vrednovanju pokazala visok nivo ostvarenosti obrazovnih standarda (nivo 3), pri čemu je ostvarenost čak 14 standarda procenjena na izuzetnom nivou (nivo 4), što ukazuje na kontinuirano razvijanje svih aspekata rada;
  • Škola je u mnogim aktivnostima lider u svom okruženju, budući da se u njoj ostvaruju brojni projekti i programi čiji je cilj unapređivanje kvaliteta rada, poput sledećih: Druga šansa i FOOO (Funkcionalno osnovno obrazovanje odraslih), Eko-škola, Škola bez nasilja, SEECEL (međunarodna organizacija škola koje razvijaju učeničko preduzetništvo), Profesionalna orijentacija učenika, Razvionica...
  • Školska uprava, od svoga osnivanja do današnjeg dana, ima izuzetnu saradnju sa kolektivom Škole, u kojem su i nastavnici koji su među prvima u Moravičkom okrugu stekli zvanje pedagoškog savetnika. Škola rado ustupa svoje resurse za organizovanje aktivnosti od lokalnog značaja koje podržava Školska uprava, poput lokalnog projekta „Sajam školskog izdavaštva“, ili za organizovanje sastanaka i savetodavnog rada kao aktivnosti koje su predviđene Godišnjim planom rada Školske uprave Čačak.

Školska uprava Čačak čestita učenicima i kolektivu OŠ „Milinko Kušić” na dobijanju Svetosavske nagrade, očekujući da će, narednih godina, ovo vredno priznanje, kao potvrdu kvaliteta rada, osvajati i druge obrazovnovaspitne ustanove i istaknuti pojedinci sa teritorije Moravičkog okruga. Uvek smo tu da vas podržimo!

Spisak dobitnika sa obrazloženjem pogledajte ovde.