Sava Šumanović "Rusinka"
 
 
Obaveštavamo vas da je u Umetničkoj galeriji „Nadežda Petrović“ u Čačku u toku izložba „Poslednja decenija Save Šumanovića“ na kojoj je izloženo 28 dela slavnog srpskog umetnika Save Šumanovića. Ovo je jedinstvena prilika da učenici i nastavnici Moravičkog okruga pogledaju izuzetnu izložbu, na kojoj osim izloženih dela mogu da pogledaju i dokumentarni film o velikanu srpskog slikarstva, u trajanju od 50 minuta, i  video-prezentaciju brojnih drugih dela koja nisu izložena.
Ova izložba zavređuje pažnju svih nastavnika, a ne samo nastavnika likovne kulture, i budući da doprinosi negovanju opšte kulture može da se evidentira kao oblik stručnog usavršavanja koje je u nadležnosti ustanova. Takođe, ovakve organizovane posete su i deo godišnjeg planiranja saradnje sa lokalnom zajednicom.
Radno vreme Galerije je radnim danima od 10 do 20 časova,  a subotom i nedeljom od 15 do 20 č. Zaposleni u Galeriji mole da se grupe blagovremeno najave, kako bi im se omogućilo stručno vođenje kroz izložbu i pun ugođaj u svetu umetnosti. 
Organizovane grupe posetilaca  kroz izložbu stručno vode kustosi Galerije.
Cena ulaznice za grupne posete je 100 din. po osobi.
Izložba će biti otvorena do 20. maja.