najcudnija knjigaPrenosimo obaveštenje pristiglo iz OŠ „Sveti Sava" iz Gornjeg Milanovca:

U nastavku Vam šaljem kratku vest o uspehu učenika naše škole, a za koju smatram da zaslužuje da bude podeljena kao afirmativna za našu školu, grad i okrug. Takođe, šaljem i link ka stranici na kojoj je vest objavljena:

http://www.laguna.rs/v5571_vest_zavrsen_konkurs_najcudnija_knjiga_na_svetu_laguna.html

Priča Jovana Ilića, učenika šestog razreda Osnovne škole „Sveti Sava" iz Gornjeg Milanovca, biće objavljena u knjizi koja će u izdanju Izdavačke kuće „Laguna“ izaći u oktobru za vreme Sajma knjiga u Beogradu.

Na literarnom konkursu „Najčudnija knjiga na svetu“ u organizaciji Izdavačke kuće „Laguna“ Jovan nije osvojio nagradu, ali je objavljivanje rada i više od nagrade! Uspeh je utoliko veći što se zna da je na Konkurs pristiglo preko 1300 radova dece iz Srbije, ali i iz regiona, a koje je ocenjivao stručni žiri u sastavu: Uroš Petrović, pisac za decu; Branko Stevanović, pesnik za decu i urednici u „Laguni“ Lidija Šijačić i Zoran Penevski. Zainteresovani će imati priliku da ovu neobičnu priču pročitaju na sajtu OŠ „Sveti Sava“ i u najavljenoj antologiji dečjih priča.

Uvidom u prosleđene rezultate, uvideli smo da će u ovoj antologiji biti i priča učenika Mihaila Bogdanovića, II2, iz OŠ „Milinko Kušić“ u Ivanjici.