ssssssProfesori Gimnazije „Takovski ustanak“ i Udruženje građana „OMNIMI“ iz Gornjeg Milanovca, uz podršku Opštine Gornji Milanovac i Kulturnog centra, organizovali su Tribinu „Mladi budućnosti i budućnost mladih“ i Karneval „Maskarija“.
Tribina je održana 2. juna u Domu kulture, sa početkom u 15 časova. Učesnici tribine su naši uspešni sugrađani i saradnici koji će ličnim primerima predstaviti pozitivan model mladima, a svojim idejama dati viđenje mladih budućnosti i budućnosti mladih u Srbiji. Ideja tribine je aktivno učešće čitave zajednice u kreiranju održive strategije osnaživanja mladih u Gornjem Milanovcu.
Učesnici tribine:

Milan Ristanović, profesor na Mašinskom faultetu u Beogradu
Slađana Mijatović Parezanović, rukovodilac Školske uprave Čačak
Aleksandar Marković, direktor „Metalac posuđa“
Ivana Gazikalović Pavlović, predsednica organizacije „Interkultura“

Karneval „Maskarija“ je održan istog dana sa početkom u 17 časova na Trgu u Gornjem Milanovcu. Osmišljen je da promoviše interkulturalnost koju volonteri „Interkulture“ godinama razvijaju u Gornjem Milanovcu kroz programe međunarodnih razmena, ali i da kroz zajedničku manifestaciju objedini sve gradske obrazovne i kulturne ustanove. Učenici Gimnazije „Takovski ustanak“ i volonteri „Interkulture“ su organizatori Karnevala i muzičkog programa, a učestvovaće članovi dramske, likovne i muzičke radionice Kulturnog centra, sve osnovne škole i Predškolska ustanova „Sunce“, kao i gosti iz Gimnazije u Čačku i volonteri „Interkulture“ iz Beograda i Aranđelovca

(Autor: Dragana Stefanović)