goracanacDok čekaju novi Sajam školskog izdavaštva, redakcije školskih listova nas obaveštavaju o svojim novim izdanjima. Podsećamo sve škole koje su objavile  listove da mogu da se prijave za  takmičenje najboljih školskiih listova Reozblike Srbije  koje organizuje Društvo za srpski jezik i književnost (listove slati na adresu Studentski trg 3, Beograd, sa naznakom, a za više informacija pogledati Informator).
Objavljujemo prilog glavnog urednika Jelene Ivanović:
Nakon dvogodišnje pauze iz štampe je izašao treći broj Školskog lista „Goračanac”. Pokrenut pre nekoliko godina, naš Goračanac dobio je sada složeniju formu. Trudili smo se da sačuvamo fizionomiju prethodna dva broja, ali novina ovog broja je predstavljanje svakog odeljenja sa svim specifičnostima i zanimljivostima.

Ovaj broj počeli smo sećanjem na ljude koji su dali doprinos u vršenju svoje prosvetne i kulturne misije, na kolektiv „bračnih parova” gde se službeni i privatni život isprepletao.
I ovaj broj školskog lista uglavnom čine radovi učenika nastali na časovima redovne nastave i slobodnih aktivnosti, dok je nastavnik samo neko ko usmerava rad učenika i nalazi se u ulozi mentora. Svoje mesto u ovom broju našle su se „jezičke zavrzlame”, koje ovaj časopis čine zabavnim. U rubrici Obeležili smo... prikazane su najvažnije aktivnosti u vezi sa obeležavanjem Dana pismenosti, Dana dečje knjige, Dečje nedelje, Dana bezbednog interneta i sl. O dobrim primerima nastavne prakse, tzv. časovima za ugled možete se informisati u ovom broju.
Cilj našeg lista je promovisanje svih aktivnosti obrazovnovaspitnog rada i uključivanje što većeg broja učenika mlađih i starijih razreda. Budući da smo mala seoska škola u kojoj ne može postojati veliki izbor sekcija, značajan je uspeh kada pronađete mlade ljude koji žele da učestvuju u oblikovanju ovog glasila. Kreativnost je kod svih prisutna, samo je valja podstaći i oblikovati.