odrasliKolektiv Osnovne škole za obrazovanje odraslih u Čačku obeležio je Dan škole. Direktorka škole Snežana Кujundžić istakla  je značaj funkcionalnog obrazovanja odraslih, koje je značajno za marginalizovane grupe stanovništva, posebno za pripadnike romske nacionalnosti. Prvi februar 2008. godine je bio dan kada je Škola otpočela samostalni rad, odvojivši se od Ustanove za КOD „Кosta Novakovićˮ. Od 2008. god. ovu školu je završilo oko 300 polaznika. Zaposleni u Osnovnoj školi za obrazovanje odraslih su u proteklom periodu realizovali niz kulturno-obrazovnih i humanitarnih akcija, a posebno rado ističu svoje učešće u ineternacinalnom Erazmus projektu, čija se finalna realizacija planira za maj 2021. godine.

 

Osnovno obrazovanje odraslih se ostvaruje po modelu funkcionalnog osnovnog obrazovanja odraslih i omogućava dostupnost i svrsishodnost osnovnog obrazovanja populaciji odraslih. Osnovno obrazovanje odraslih, po modelu FOOO, traje tri godine i ostvaruje se u tri ciklusa u trajanju od po godinu dana.
U prvom ciklusu stiču se osnove funkcionalne pismenosti, u drugom i trećem – osnove opšteg obrazovanja i stručne kompetencije.
Više informacija o radu Škole i zaposlenima na sajtu: https://www.osobrazovanjeodraslih.edu.rs/

Školska uprava Čačak čestita kolektivu Dan škole i zahvaljuje na prosleđenoj informaciji, uz najlepše želje za dalje uspehe u radu.