Štampa
Pogodaka: 6052
 Ministarstvo prosvete u školskoj 2010/2011. godini nastaviće sa realizacijom projekta „Besplatni udžbenici za đake prvake“, s tim što će ove godine projekat proširiti, tako da će i učenici drugog razreda dobiti besplatne udžbenike. Gradonačelnik Čačka Stanojević je rekao da će Grad finansirati udžbenike za učenike prvog razreda na teritoriji Čačka, za šta je iz gradskog budžeta izdovjeno 3,5 miliona dinara, dok će udžbenike za učenike drugog razreda obezbediti Ministartvo prosvete.
Ministar Obradović je ocenio da je ta odluka lokalne samouprave značajna pomoć roditeljima i doprinos ukupnom promovisanju obrazovanja. Stanojević je obećao da će i ubuduće iz budžeta biti izdvajana sredstva za ovu namenu.
Ministar prosvete Obradović je na konferenciji za novinare u Čačku istakao da je Evropska investiciona banka obezbedila 50 miliona evra zajma za unapređenje obrazovanja u Srbiji. Prvi deo novca od 23 miliona evra, prema njegovim rečima, biće upotrebljen za adaptiranje i proširenje škola u kojima nema dovoljno prostora, dok će ostatak biti upotrebljen za unapređenje škola u sledećoj godini.
Ministar Obradović je, potom, zajedno sa izvršnim direktorom "Politike" AD Petrom Radosavljevićem na svečanosti u Picture_075Skupštini grada uručio nagrade najboljim osnovcima i srednjoškolcima iz Moravičkog okruga. Zbirku od 25 kovanica u leguri srebra sa ugraviranim likovima najznačajnijih ličnosti u istoriji Srbije, kao i knjigu o njima, zajednički su obezbedili "Politika" AD i Ministarstvo prosvete. Nagrađano je 45 učenika iz 50 škola sa teritorije Čačka, Gornjeg Milanovca, Lučana i Ivanjice.
Ministar Obradović, pomoćnici ministra Zoran Kostić i Zoran Trninić, kao i rukovodstvo Čačka, obišli su i gradilište novog dečjeg vrtića za smeštaj 400 dece predškolskog uzrasta. Investicija, koju finansira Čačak iz gradskog budžeta, vredna je 120 miliona dinara, a vrtić treba da bude završen do kraja godine.