Štampa
Pogodaka: 433

plakat cg 23 page 001DOPIS DRUŠTVA ŠКOLSКIH BIBLIOTEКARA
Poštovane koleginice i kolege školski bibliotekari
Predmet: Poziv svim školskim bibliotekarima da se uključe u šestu akciju Društva školskih bibliotekara Srbije „Čitajmo glasno“ povodom obeležavanja Nacionalnog dana knjige, 28. februara
Društvo školskih bibliotekara Srbije je strukovno udruženje osnovano 2006. g. u Beogradu radi podizanja kvaliteta školskog bibliotekarstva u osnovnim, srednjim i školama učenika sa posebnim potrebama, podsticanja stručnog unapređenja bibliotečke delatnosti i profesionalnog statusa školskih bibliotekara.


Ovim pismom pozivamo Vas da se priključite šestom realizovanju akcije „Čitajmo glasno“, koju organizuje Društvo školskih bibliotekara Srbije, kako bi se aktivnosti glasnog čitanja zajednički realizovale u što većem broju škola i kako bismo ukazali na značaj knjige i školske biblioteke u radu sa učenicima i nastavnicima.
Cilj ove zajedničke aktivnosti jeste podsticanje čitanja, povezivanje školske biblioteke i škole sa lokalnom zajednicom, povezivanje sa ustanovama i udruženjima koja se bave afirmisanjem kulture i umetnosti, kao i promocija rada i saradnje školskih bibliotekara.
Nadamo se da ćemo uspešno promovisati knjigu, kulturu čitanja i čitalačku pismenost.