20240529 102401Slađana Parezanović, rukovodilac Školske uprave u Čačku:

U utorak 28. maja 2024. godine Opštinu Ivanjica posetila je ministar prosvete prof. dr Slavica Đukić Dejanović. Ministar prosvete Slavica  Đukić Dejanović  najpre je  obišla OŠ „Major Ilić" na Кušićima, gde se toga dana održavala Seoska sportska olimpijada i gde je imala priliku da susretne oko 150 učenika osnovnih škola Ivanjice sa seoskog područja, koji su se takmičili i družili na ovoj već tradicionalnoj manifestaciji.
Nakon ovih sportskih igara, Ministar prosvete je obišla  Gimnaziju u Ivanjici, gde je održan Aktiv direktora, kome su prisustvovali direktori osnovnih i srednjih škola, Predškolske ustanove „Bajka"  i Doma učenika. Aktivu je prisustvovala i rukovodilac Školske uprave za Moravički okrug Slađana Parezanović, predsednik Opštine Ivanjica Momčilo Mitrović i predstavnici lokalne vlasti. vRukovodilac Školske uprave Slađana Parezanović upoznala je  Ministra prosvete  i članove njenog Кabineta sa stanjem u Opštini Ivanjica što se tiče broja svih ustanova, i broja dece i učenika.


U veoma prijatnom i svečanom ambijentu direktori su imali priliku da čuju za neke od pravaca razvoja Ministarstva u narednom periodu, kao i da postave pitanja na koja su dobili odgovore. Ministarka je imala priliku da vidi  Gimnaziju u Ivanjici, jednu od najmodernije uređenih škola u Moravičkom okrugu.
Posetu Opštini Ivanjica Ministarka je završila u Domu učenika.