Štampa
Pogodaka: 3562

sajticIz Osnovne škole „Major Ilić" sa Kušića, opština Ivanjica, stigla nam je radosna vest.

Na međunarodnom foto-konkursu „Putovanje železnicom: putevi, lica, horizonti”, u organizaciji  Ruske železnice, Srpskog odeljenja Međunarodnog fonda jedinstva pravoslavnih naroda i Pravoslavnog časopisa za decu „Svetosavsko zvonce“ učestvovali su i učenici osnovnih škola Moravičkog okruga. 
Konkurs je deo humanitarnog programa koji realizuje „RŽD Internešenel" u okviru pružanja podrške projektu izgradnje i modernizacije železničke infrastrukture Srbije.


Na konkurs je pristiglo ukupno 527 radova koji su se takmičili u 3 kategorije: fotografija na zadatu temu, fotografija sa opisom i foto-kolaž. Inspirativna tema konkursa zainteresovala je veliki broj učenika OŠ „Major Ilić“, a fotografija učenice petog razreda, Anđele Milojević, osvojila je treću nagradu na ovom konkursu. Ona je nagradu primila na svečanoj ceremoniji u Ruskom domu u Beogradu, u pratnji svog mentora, nastavnice likovne kulture Aurore Pivljavković.

Na ovaj međunarodni konkurs prijavili su se i učenici Tehničke škole iz Čačka, čiji mentor je bila prof.  Dragana Marić. Njena učenica Jovana Pantić (IV-6, arhitektonski tehničar) osvojila je drugo mesto u kategoriji fotografija učenika uzrasta od šesnaest do devetnaest godina.  Na svečanosti održanoj u Ruskom domu u Beogradu, 16. decembra 2016. godine, Jovana Pantić je primila vrednu nagradu – diplomu, tablet i katalog.

Školska uprava Čačak čestita svim nagrađenim učenicima i njihovim nastavnicima!