Štampa
Pogodaka: 3370

gimnazija ivanjicaIz Gimnazije u Ivanjici stigle su nam informacije o nagradama koje su učenici ove škole osvojili na domaćim i međunarodnim konkursima. Prenosimo njihov dopis:

1.  EVROPSKI PROGRES

Razvojni program Evropski PROGRES otvorio je nagradni likovni konkurs za učenike  srednjih škola i gimnazija iz 34 opštine jugoistočne i jugozapadne Srbije na temu „Moj omiljeni evropski projekat“. Konkurs se uz podršku Evropske unije (EU) i Vlade Švajcarske tradicionalno organizuje već jedanaestu godinu zaredom kako bi se podstaklo kreativno stvaralaštvo među omladinom na jugu zemlje.

 

Ovogodišnja tema imala je za cilj da se mladi iz programskih opština bolje upoznaju sa projektima koje u njihovom mestu već deceniju unazad podržavaju EU i Vlada Švajcarske i tako doprinose boljem životu ljudi. Pred đacima je bio zadatak da sa svojim nastavnicima posete neke od projekata, odaberu svoj omiljeni evropski projekat na osnovu njegovog značaja i pozitivnog uticaja na život lokalnog stanovništva, a zatim da ga na kreativan i originalan način predstave. Tako su mladi imali mogućnost da saznaju više o podršci koje EU i Vlada Švajcarske pružaju društvenom i ekonomskom razvoju opština na jugoistoku i jugozapadu, a istovremeno pruža im se prilika da budu deo pozitvnih promena u svojim sredinama.

Učenik III razreda Milivoje Konstantivnović osvojio je mobilni telefon na pomenutom konkursu.

Učenik je obradio projekat Uvođenje standarda Britanskog maloprodajnog konzorcijuma (BRC) u kompaniji “Flora” u Ivanjici.

Rad učenika Milivoja Konstantinovićai, naći će se na stranicama kalendara Evropskog PROGRESA za 2018. godinu. Svečana dodela nagrada održana je 15. decembra 2017. godine u Vranju.

2. LIMSKE VEČERI POEZIJE

U finalu Limskih večeri poezije, koje je održano 14. 12. 2017. godine u Priboju, maturantkinja ivanjičke Gimnazije Zorana Šarčević osvojila je drugo mesto. Njen uspeh je tim veći kada se uzme u obzir da se takmičilo 48 pesničkih ciklusa sa po 5 pesama iz Srbije, Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Prvo mesto osvojila je učenica Filološke gimnazije u Beogradu, a treće mesto učenica gGmnazije u Požegi. Predmetni nastavnik učenice je prof. Ilinka Ocokoljic.

3.  DVE NAGRADE NA MEĐUNARODNOM KONKURSUU SOMBORU

Međunarodni konkurs za najuspeliju priču raspisala je Gradska biblioteka "Karlo Bijelicki" u Somboru i Organizacioni odbor književne manifestacije koji priprema XI Veljkove dane u decembru 2017. godine u slavu velikog pisca Veljka Petrovića, a  uz podršku Grada Sombora, državnih institucija, donatora i sponzora. Na konkurs je pristiglo više od 300 radova iz zemlje i inostranstva. U konkureciji učenika srednjih škola 2. i 3. mesto osvojile su dve učenice gGmnazije u Ivanjici. Drugo mesto osvojila je Tijana Mitrović a treće mesto pripalo je Dunji Dimitrijević.