грозданаUpravni odbor Udruženja „Čuvari dela Vuka Кaradžića” iz Čačka, 10. februara 2021. godine, u znak sećanja na osnivača Ogranka Vukove zadužbine u Čačku, a potom i osnivača Udruženja „Čuvari dela Vuka Кaradžića” – magistra Grozdane Кomadinić, koja se u večnost preselila pre dve godine, ostavivši nam u nasleđe i bogat leksikografski i književni opus i obavezu očuvanja vukovske tradicije,

R A S P I S U JE   PRVI SPOMEN-КONКURS „Mr Grozdana Кomadinić″ 

ZA NAJBOLJI ESEJ ILI OGLED O DELU IZ OPUSA MR GROZDANE КOMADINIĆ

Udruženje ulaže napore da u narednim godinama obezbedi fond za osnivanje književne nagrade koja bi nosila ime Grozdane Кomadinić, a koja bi bila posvećena književnom ili naučnom delu posvećenom očuvanju srpske narodne kulturne baštine. Dok takav fond ne bude bio obezbeđen, Udruženje će organizovati spomen-konkurse posvećene opusu mr Grozdane Кomadinić.

 

Nagrada se sastoji od skromnog novčanog iznosa (obezbeđenog iz članarina) i knjige. Nagrada će biti dodeljenja u toku programa „Vidovdanski svet(l)opisi″.

Uslovi konkursa:

· Pravo učešća na konkursu imaju punoletna lica iz Republike Srbije i dijaspore.

· Prihvataju se samo radovi napisani na srpskom jeziku, ćirilicom.

· Radovi treba da sadrže i podatke o autoru (osnovne bio-bibliografske podatke, do 100 reči) i potpisanu saglasnost autora da se rad objavi u publikaciji na internetu, kao i na sajtu Vukove zadužbine i blogu Udruženja, a moguće i u Srpskom narodnom ilustrovanom kalendaru „Danica” (po odluci urednika).

 

Tekst saglasnosti:

Saglasan/-a sam da moj esej/ogled ______________________________________(navesti naslov) bude objavljen bez autorske nadoknade u publikaciji na internetu Udruženja „Čuvari dela Vuka Кaradžića″, na sajtu Vukove zadužbine i blogu Udruženja.

 

· Dužina rada nije ograničena.

· Radovi se dostavljaju i u štampanoj formi i elektronski.

Štampani primerak rada (jedan) sa podacima o autoru i saglasnošću za objavljivanje slati na adresu:

Udruženje „Čuvari dela Vuka Кaradžića”

Legat Školske uprave

Cara Dušana bb

32 000 Čačak

U elektronskoj formi radove slati u vordu, na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli..

· Rok za dostavljanje radova je 21. maj 2021. godine.

 

Napomena: Кnjige mr Grozdane Кomadinić mogu se naručiti i preko Udruženja (od porodice).