heder mirnijeMinistar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja upućuje javni poziv svim zainteresovanim obrazovno – vaspitnim ustanovama, strukovnim udruženjima, zajednicama škola, univerzitetima, obrazovno – naučnim institucijama, drugim pravnim i fizičkim licima da podnesu prijave za dodelu priznanja i nagrada za postignute doprinose u oblasti prosvete, nauke i tehnološkog razvoja u Republici Srbiji.

Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja dodeljuje priznanja i nagrade za doprinose ostvarene u toku kalendarske 2021. godine.

Pravo da budu predloženi za dodelu priznanja i nagrada imaju:

-učenici osnovnih škola,

-učenici srednjih škola,

-studenti svih nivoa studija,

-zaposleni u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama, školama sa domom učenika i visokoškolskim ustanovama,

-zaposleni u naučno – istraživačkim ustanovama,

-ustanove (predškolske, osnovne i srednje škole, škole sa domom učenika, visokoškolske ustanove, ustanove učeničkog i studentskog standarda, naučno – istraživačke ustanove),

-stručna društva i zajednice škola,

-strukovna udruženja,

-autori stručnih i naučnih dela iz oblasti obrazovanja i vaspitanja,

-ostali pojedinci i institucije koji učestvuju u formalnom i neformalnom obrazovanju i svojim angažovanjem doprinose razvoju obrazovanja i vaspitanja , nauke i tehnološkog razvoja (novinari, mediji, privredna društva, izdavačke organizacije, fondovi, zadužbine i drugi).

Izvor: MPNTR