Štampa
Pogodaka: 1937

eko skolaProjekat „Karavan za klimu – Svi aktivni u borbi protiv klimatskih promena!“ treba da probudi svest o problemu klimatskih promena kod građana Srbije, da ubedi preduzeća i javne ustanove da je zeleni rast nova prilika za razvoji da promoviše jednostavna i operativna rešenja koja svako od nas nasvom nivou može da primenii da se na svoj način bori protiv klimatskih promena.

Ovaj projekat objedinjuje  srpske i francuske aktere u ovoj oblasti, čiji su organizatori Francuska amabasada i Ambasadori održivog razvoja.

viber image 2019 03 28 09.53.48Karavan za klimu je putujući projekat koji će se od 25. marta do 5.aprila zadržati u rudničkomDomu kulture “Vojislav Ilić”, a njegov domaćini promoter je Eko škola “Arsenije Loma”, koja se više od tri godine nalazi u Međunarodnom projektu Eko škola.

Iz škole pozivaju sve zainetersovane da posete ovaj značajan ekološki događaj, koji kroz društvene igre i ekološke radionice, kao i “Izložbu smeća”, može da naučii kako se odgovorno odnositi prema životnoj sredini i što efikasnije upravljati otpadom.