Štampa
Pogodaka: 3493

goranNe događa se često da dobijemo ovakav dopis. Zato ćemo radost podeliti sa svima vama koji pratite naš sajt. 

Uz saglasnost direktora OŠ Mićo Matović(Katići)  Vojislava Milovića i pisca Gorana Petrovića, dopis objavljujemo u celosti: 

Poštovana Danijela,

Imam potrebu da se zahvalim Vama i Školskoj upravi na saradnji, smernicama i pomoći pri realizaciji projekta snimanja časova za RTS. Posebno imam potrebu da se zahvalim supervizoru za srpski jezik Oliveri Кrupež - na stručnosti, sugestijama, brižljivoj analizi i vremenu koje je posvetila časovima naših nastavnica srpskog jezika. Zatim imam potrebu i da se svima vama pohvalim, u ime škole, u ime koleginice srpskog jezika Marije Vuković Đedović i svoje ime - časovi koje je koleginica Marija snimila, naišli su na pozitivan prijem u prosvetnim krugovima, i među nastavnicima, i među decom - a nisu ostali neprimećeni ni od strane samog pisca.

Goran Petrović, pisac pripovetke „Mesec nad tepsijom”, koju je koleginica obrađivala - obratio nam se putem mejla i uputio reči oduševljenja i podrške. Ovo je, po našem mišljenju, velika pobeda književnosti u sumornom isečku onlajn doba i nada da će buduće generacije zavoleti književnost onako kako smo je i mi voleli!

Imao sam potrebu da sa Vama, koleginicom po zvanju i afinitetima samog pisca, podelim njegove reči. A imao sam i ohrabrenje načelnice Školske uprave na današnjem aktivu direktora da to svakako i učinim. Zato Vam u prilogu šaljem piščeve divne i ohrabrujuće reči.

 

Poštovani Vojislave, poštovana Marija, 

Zadivljen sam koliko je ljubavi i truda uloženo. I zadivljen i ganut. 

Tako profesionalno – a prisno, nežno...

Toliko ukorenjeno u znanje – a razigrano, maštovito... 

U ovom tmurnom, mučnom vremenu – a svetlo, osmehnuto...

Mada sam siguran da to već znate - vaša škola može da se ponosi među onima mnogo oglašenijim i u većim sredinama. 

Bio sam slobodan pa sam svom prevodiocu na francuski jezik poslao linkove (on veoma voli tu priču) - njegov odgovor je glasio: „Neverovatno! Kakav nivo! Vraća mi nadu u lepe stvari.” Upravo tako!

S druge strane, bile su to dve lekcije koje je Marija održala” i meni – da u časovima zapitanosti više verujem u smisao onoga što sam radio. 

Hvala!

Makar na ova dva časa jedan od vaših učenika

Goran Petrović

 

Srdačno,

Vojislav Milović,
direktor škole

Časove koleginice Marije Vuković Đedović (100. i 101. u petom razredu) možete da pronađete u bazi časova snimljenih u Moravičkom okrugu za potrebe učenja na daljinu i platformu RTS Planeta, na sledećem LINKU.