Štampa
Pogodaka: 684

plakat no1 5Kulturno-obrazovna manifestacija „Dani Vuka Karadžića", koju, uz podršku brojnih partnera iz lokalne zajednice i podršku lokalnih medija, organizuje Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića", završena je na Vukov rođendan, 6. novembra 2022. godine odobrenim stručnim skupom (kod skupa 830) pod nazivom Vukovi prethodnici i sledbenici u domenu jezika, književnosti i etnologije. Skup je održan u saradnji sa Centrom za stručno usavršavanje Čačak. 

Gost ovog programa bila je prof. dr Valentina Pitulić, univerzitetski profesor, koja je govorila na temu: Vuk Stefanović Karadžić i Ivan Stepanovič Jastrebov. Kao izuzetan govornik i vrstan znalac, dr Pitulić je opčinila prisutne svojom erudicijom i govornom kulturom, ali i neposrednošću i jednostavnošću koja pleni i drži pažnju svim učesnicima. 

Biografiju prof. dr Valentine Pitulić pogledajte ovde.

 

Članovi Udruženja dr Olivera Krupež i Sanja Perovanović stalni su predavači na ovom skupu koji su baš one i inicirale pre  pet godina, a na koji je Udruženje nakalemilo ovu hvale vrednu manifestaciju. Olivera Krupež, doktor književnih nauka, samostalni pedagoški savetnik, član Upravnog odbora Udruženja, nastavnik srpskog jezika i književnosti u OŠ „Milica Pavlović" u Čačku  i nadaleko poznati metodičar, govorila je na temu: Vukovske stope Branka Radičevića, a Sanja Perovanović, pedagoški savetnik, autor nekoliko obuka stručnog usavršavanja, harizmatični govornik i jedan od omiljenih nastavnika u Medicinskoj školi u Čačku, izlagala je na temu: Vuk i Njegoš - identitetske tačke preseka.

Moderator skupa bila je Danijela Kovačević Mikić, samostalni savetnik Ministarstva prosvete / prosvetni savetnik u  Školskoj upravi  Čačak.

Više o skupu, pogledajte ovde.