latinica | ћирилица

5391 skajdUdruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića” u godini jubileja (25 godina postojanja) realizuje obuku „Unapređivanje jezičke kompetencije nastavnika (1. deo) – Poznavanje i primena pravopisne norme” u Centru za stručno usavršavanje u Čačku, 24. maja 2024. g. na Dan slovenske pismenosti i kulture, sa početkom u 13 č.

Obuka se Rešenjem ministra nalazi na listi programa od javnog interesa, što znači da se radi o besplatnoj, akreditovanoj, jednodnevnoj obuci (broj 5931).

Obuka je namenjena svim nastavnicima, stručnim saradnicima i direktorima koji nisu srbisti po obrazovanju. Standardi kompetencija za profesiju nastavnika i njihovog profesionalnog razvoja ukazuju na neophodnost primene standardnog srpskog jezika u nastavi. Ova obuka upravo tome doprinosi.

Obuka je interaktivna, dinamična, a radni materijal se priprema na osnovu primera iz školske dokumentacije i sa školskih veb-sajtova, zbog čega je veoma primenljiva u praksi.

Zainteresovani učesnici se prijavljuju na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. tako što pošalju sledeće podatke: ime i prezime, ustanova i mesto,  zanimanje (nastavnici predmetne nastave navode predmet).

Autor obuke je Danijela Kovačević Mikić. Realizatori u Čačku su Sanja Perovanović, pedagoški savetnik, i Danijela Kovačević Mikić.