latinica | ћирилица

U petak, 22. marta 2013. godine, na Tehničkom fakultetu u Čačku biće održan akreditovani stručni skup Savremena književnost za decu.Stručni skup počinje u 17.00 časova, ali je prijavljivanje od 16.30 do 17.00 časova.

Prema Pravilniku o stalnom stručnom usavršavanju i sticanju zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika, u petogodišnjem periodu nastavnici bi trebalo da imaju 100 bodova po osnovu savladanih obuka i do 20 bodova po osnovu skupova, što nas navodi na to da je idealna godišnja shema stručnog usavršavanja: 44 sata u ustanovi + 20 bodova na osnovu programa obuka (seminara) + 4 boda na osnovu stručnih skupova.

Regionalni centar i Školska uprava Čačak izlaze u susret saradnicima iz škola organizovanjem još jednog stručnog skupa, koji - kao i svi drugi skupovi - ima vrednost jednog boda (jedan dan stručnog skupa se, prema Pravilniku, vrednuje kao 1 bod).

Celovit program možete da preuzmete sa sajta Zavoda za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.
Objavljujemo teme:

  • Ljubomir Ćorilić: Pregled istorijskog razvoja srpske književnosti za decu
  • Mila Mutavdžić: Pregled savremene književnosti za decu
  • Slađana Mijatović: Priče za decu Mome Kapora i Nedeljka Popadića
  • Danijela Kovačević Mikić: Najlepše priče za decu i mlade u nastavi i vannastavnim aktivnostima
  • Pesnici kazuju svoje stihove, gosti skupa: Blagoje Baković, Dobrica Erić, Saša Božović, Vlasta Cenić, Nedeljko Popadić

Zbog učešća na Medijana festivalu u Nišu, gosti skupa su izmenjeni, tako da će gostovati Nedeljko Popadić, Blagoje Baković, Rade Đergović i Boško Živanović.

Prijavljivanje je u toku na telefon Regionalnog centra 032/ 320-100.