latinica | ћирилица

Treći sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga održan je u petak, 10. maja 2013. godine, u OŠ "Milinko Kušić" u Ivanjici, od 10.00 do 13.00 časova. Bila je to lepa prilika za promociju škola i ostvarivanje bolje saradnje sa roditeljima, predškolskim ustanovama, partnerima iz lokalne sredine. Na sajmu je učestvovao manji broj škola nego prethodne godine, ali svi prisutni izlagači su pokazali vidan napredak u promotivnim aktivnostima. Zahvaljujemo direktoru OŠ "Milinko Kušić" Stevanu Davidoviću  na obezbeđivanju uslova za održavanje ovog sajma, kao i predsednici Skupštine opštine Ivanjica Nevenki Milošević zato što je pozdravnom besedom otvorila Treći sajam školskog izdavaštva na kome su učestvovale sledeće škole:

Gimnazija Čačak, OŠ "Sreten Lazarević" iz Prilika, OŠ "Milinko Kušić" iz Ivanjice, OŠ "Branislav Petrović" iz Slatine, OŠ "Mićo Matović" iz Katića, OŠ "Tanasko Rajić" iz Čačka, OŠ "Dr Dragiša Mišović" iz Čačka, OŠ "Vuk Karadžić" iz Čačka,  OŠ "Milica Pavlović" iz Čačka, Regionalni centar za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju. Posebnu zahvalnost dugujemo novinaru "Čačanskog glasa" Emiliji Višnjić koja je izdvojila vreme da poseti Sajam,  o kojem je javnost informisao i Ivanjički radio.

Na Sajmu smo izložili i  pristigle brojeve školskog lista "Svetosavlje" OŠ "Boško Palkovljević Pinki" iz Stare Pazove (izvan takmičarske kategorije). Zbog kasno pristiglih izdanja za takmičenje u dve kategorije, proglašenje najboljeg školskog lista  i izdavačkog poduhvata godine odložili smo za  kraj meseca. Po mišljenju izlagača i organizatora Sajma, najzanimljiviji štand imala je OŠ "Mićo Matović" iz Katića.

Detaljniji izveštaj objavićemo nakon rada žirija. Preuzmite foto-album Treći sajam školskog izdavaštva Moravičkog okruga.