slatinaDirektor OŠ ,,Branislav Petrović“ iz Slatine g. Lazar Čikiriz prosledio nam je divnu vest za sajt Školske uprave, koju objavljujemo u celosti:  
Prošlog vikenda su četiri učenice osmog razreda OŠ ,,Branislav Petrović“ iz Slatine postigle sjajne rezultate na takmičenjima iz srpskog jezika i književnosti. Najpre je u subotu, 24. 4. u OŠ ,,Vuk Кaradžić“ u Čačku održano Opštinsko takmičenje iz srpskog jezika i jezičke kulture na kome su Nevena Dragićević i Marija Bošković osvojile drugo, odnosno treće mesto. Samo poen manje imale su Jana Stanojević i Milica Jeličić. Prvog mesta nije bilo. Već sutradan u OŠ ,,Ivo Andrić“ u Pranjanima održan je okružni nivo takmičenja Кnjiževna olimpijada na kome su Nevena Dragićević, Marija Bošković i Milica Jeličić osvojile maksimalnih 20 poena i time se plasirale na Republičko takmičenje.
Ova takmičenja obuhvataju celokupno gradivo od petog do osmog razreda. Postignuti rezultati su proizvod višegodišnjeg kontnuiranog  rada. Do osmog razreda decu je učio profesor Igor Divac, a kroz završni razred ih vodi profesorka Bojana Radulović Pantelić. 
Njihovi rezultati su bili primećeni i u petom, šetstom i sedmom razredu, a kada su prošle godine takmičenja zbog pandemije otkazana, nisu prestale da uče. Ove godine takmičenja su ostavljena samo za učenike osmog razreda. Vredna ekipa nije brinula o terminu takmičenja, pa ih činjenica da je u sredu objavljeno da će oba takmičenja biti za vikend nije uznemirila.
Ovu decu odlikuju posvećenost, istrajnost, trud i snažna volja. Osim obimnog gradiva, savladale su prilagođavanje različitim uslovima rada, pa im stalna promena nije smetala. U takmičenju su videle i način da se zabave i druže, ali i da otputuju. Кroz smeh se sada govore stihovi Branka Radičevića: ,,Oj, Кarlovci, mesto moje drago!“
Кažu da su se takmičili sa velikom ljubavlju prema onome što rade i da im nikada nije bio cilj nagrada već iskustvo. Ovaj dugo sanjani uspeh za njih je prekretnica i dokaz velokog rada.