Štampa
Pogodaka: 3230

математика

Iz Gimnazije u Ivanjici stiže nam lepa vest. Na Međunarodnom matematičkom takmičenju, nacionalnom matematičkom takmičenju Rumunije (NATIONAL MATHEMATICS CONTEST „SPHERE" – 14th edition), održanom 11. marta 2017. godine, u gradu Bailešti u Rumuniji, u Gimnaziji Mihai Viteazu" (Băileşti,  Dolj, Romania), tri učenice iz Ivanjice su osvojile značajna priznanja.

Na ovogodišnjem, 14. po redu takmičenju, učestovali su učenici iz Bugarske i Rumunije, a učenice iz Gimnazije u Ivanjici su bile jedini predstavnici iz Srbije. Takmičenje se organizuje za učenike od drugog razreda osnovne škole do drugog razreda srednje škole, te su klase zasnovane na uzrastu učenika.

 

Takmičivši se u VII klasi, Jelena Bešević je osvojila drugu nagradu i srebrnu medalju, a Ivana Jovanović treću nagradu i bronzanu medalju. Obe učenice pohađaju VII rarzed učenika nadarenih za matematiku pri Gimnaziji u Ivanjici. Maja Jovanović, učenica drugog razreda Gimnazije u Ivanjici, osvojila je drugu nagradu i srebrnu medalju u X klasi. Predmetni nastavnici ovih darovitih učenica su pedagoški savetnik mr Dragan Vidaković i Milan Popović.

Na fotografiji su sleva nadesno: Jelena Bešević, direktor škole u kojoj je održano takmičenje prof. Gabrijel Tica, Ivona Jovanović i Maja Jovanović.