logo strani jeziciTakmičenje u poznavanju stranih jezika učenika osnovnih škola organizuju Društvo za strane jezike i književnosti Republike Srbije i Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja. Pravo učešća na ovom takmičenju imaju učenici osmog razreda, a takmičenje obuhvata sledeće strane jezike: engleski, ruski, nemački, francuski, italijanski i španski jezik.

Opštinsko takmičenje iz stranih jezika  održaće se 28. februara 2015. godine. Domaćini ovog takmičenja su:

  • OŠ „Vuk Karadžić”, Čačak,
  • OŠ „Desanka Maksimović”, Gornji Milanovac,
  • OŠ „Sreten Lazarević”, Prilike, Ivanjica i
  • OŠ „Akademik Milenko Šušić”, Guča, Lučani.

Takmičenje iz engleskog jezika počinje u 10.00 časova, a takmičenje iz ruskog, nemačkog, francuskog, italijanskog i španskog jezika u 12.00 časova. Propozicije možete da pročitate na sajtu Društva za strane jezike i književnosti.

Okružno takmičenje iz stranih jezika, prema Kalendaru takmičenja MPNTR, planirano je za 29. mart 2015. godine. Prema dogovoru Aktiva direktora MO, domaćin Okružnog takmičenja biće OŠ „Sveti Sava” iz Gornjeg Milanovca.

Koordinator ovog takmičenja za Moravički okrug je prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić, koja će  blagovremeno obavestiti opštinske komisije (organizatore) o  datumu i načinu preuzimanja testova.