Štampa
Pogodaka: 2002

euLepa vest iz Slatine:

Nevena Dragićević, učenica šestog razreda OŠ „Branislav Petrović” u Slatini kod Čačka i njen nastavnik tehničkog obrazovanja Aleksandar Vinić učestvovali su od 6. do 9. septembra 2018. godine na prvenstvu Evrope „Šta znaš o saobraćaju" u Budimpešti  u Mađarskoj.
Nevena Dragićević je bila deo četvoročlane ekipe Srbije na prvenstvu Evrope u poznavanju saobraćajnih propisa. Osnovna škola „Branislav Petrović” iz Slatine već drugu godinu zaredom ima svog predstavnika na ovom  prvenstvu. Prošle godine je to bila Ankica Čakajac, koja je, takođe, ostvarila izvanredan uspeh prvo na državnom, a potom i na evropskom takmičenju.


Mladi iz 24 zemlje pokazali su koliko su naučili o saobraćajnim propisima i kako su snalažljivi u vožnji bicikla.
Četvoročlana ekipa koja je predstavljala Srbiju vredno se pripremala na terenima Železničke škole u Beogradu.
Takmičenje „Šta znaš o saobraćaju?” obuhvata tri kategorije: poligon spretnosti, praktično ponašanje u saobraćaju i rešavanje testova koji su slični onima koji se polažu za vozačku dozvolu.

U poslednjih 10 godina, reprezentacija Srbije je bila čak tri puta prva, i jednom druga na ovom prestižnom takmičenju.
Osnovni cilj takmičenja je edukacija i osposobljavanje najmlađih za uspešno snalaženje u saobraćaju.
Takmičenje osnovaca „Šta znaš o saobraćaju?" je najmasovnije takmičenje u zemlji i njega tradicionalno, po 49. put, organizuje Auto-moto savez Srbije u saradnji sa Društvom nastavnika tehničkog obrazovanja Srbije, dok je organizator Evropskog prvenstva Međunarodna automobilska federacija (FIA).
Na ovogodišnjem takmičenju, naša ekipa osvojila je treće mesto, deo te ekipe su i naša učenica Nevena Dragićević i profesor Aleksandar Vinić. Koristimo priliku da vas upoznamo sa ovim rezultatima kojima smo ponosni kao škola i Grad Čačak.
Direktor škole,
Lazar Čikiriz, prof.