biljanaNagrade i priznanja Društva za srpski jezik i književnost nastavnicima za natprosečne rezultate na republičkim takmičenjima i za metodičku pripremu

Društvo za srpski jezik i književnost Srbije je, u okviru Projekta Priznanja najboljim nastavnicima, za period od školske 2012/2013. do 2022/2023. dodelilo priznanja za natprosečne rezultate na Republičkom takmičenju iz književnosti ,,Кnjiževna olimpijada'' Biljani Ajdačić, nastavniku srpskog jezika i književnosti u Gimnaziji iz Ivanjice. Priznanja su dodeljena nastavnicima koji imaju devet i više nagrađenih mesta u gimnazijama. Učenici ovog nastavnika su osvojili petnaest nagrada na Republičkom takmičenju iz književnosti ,,Кnjiževna olimpijada'' tokom desetogodišnjeg rada, što je peti rezultat, od dvadeset dva nagrađena, u Srbiji.


Na Takmičenju iz metodike nastave, Društvo za srpski jezik i književnost je dodelilo drugu nagradu Biljani Ajdačić za metodičku pripremu ,,Opstajanje u nedeljivosti prostora, vremena i karaktera u Gorskom vijencu''.

Dodela nagrada učenicima i nastavnicima održaće se u subotu 10. feruara 2024. godine u Sali heroja na Filološkom fakultetu u Beogradu u okviru 65. Republičkog zimskog seminara.

Objavu za sajt Školske uprave prosledio direktor Gimnazije u Ivanjici dr Duško Parezanović