latinica | ћирилица

medicinska projekatPrilog za sajt iz Medicinske škole u Čačku

U okviru RYCO (Regional Youth Cooperation Office) projekta, koji podržava Ambasada Republike Nemačke u Srbiji u saradnji sa Ministarstvom prosvete na polju umrežavanja srednjih škola Zapadnog Balkana, Medicinska škola Čačak će ove godine ostvariti saradnju i razmenu sa školom „Partenija Zografski” iz Skoplja, koje su među tridesetak odabranih škola od preko stotinu pristiglih prijava, i tako se pridružiti programu Superškola u zemljama Zapadnog Balkana. Autori projekta, koji će se realizovati ove godine, u smislu jačanja demokratskih vrednosti i kulture inkluzije, jesu profesor srpskog jezika i književnosti Sanja Perovanović i profesor istorije Đorđe Jeremić.  Ugovor o partnerstvu potpisan je 1. februara u Beogradu na prijemu koji je otvorio ministar Branko Ružić, kao i NJ. E. Anke Konrad, ambasador Nemačke u Srbiji.

biljana uskokovićSa velikim zadovoljstvom objavljujemo obrazovnu reportažu Obrazovno-naučnog programa Radio-televizije Srbije o prof. Biljani Uskoković Brković, nastavnici biologije u OŠ „Milica Pavlović" u Čačku, jednom od deset najboljih edukatora u Srbiji za 2020. godinu i savetniku – spoljnom saradniku Školske uprave u Čačku. Ova reportaža potvrđuje koliko je važno da nastavu organizujemo u skladu sa načelom primene iskustvenih, interaktivnih, participativnih i kooperativnih nastavnih metoda, razvijajući na taj način i  predmetne i međupredmetne kompetencije učenika.

дкм презентација за зимски семинар 2023jpgUz odobrenje ministra prosvete i neposrednog rukovodioca, prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić učestvovaće u realizaciji 64. Republičkog zimskog seminara čiji su organizatori Društvo za srpski jezik i književnost, Filološki fakultet Univerziteta u Beogradu i Ministarstvo prosvete. Ona će izlagati na temu: Razvijanje međupredmetnih kompetencija u nastavi i učenju srpskog jezika i književnosti, u ponedeljak 30. januara 2023. godine, na Filološkom fakultetu u Beogradu. Na sajtu Školske uprave u Čačku biće objavljena prezentacija, sa primerima mogućih metodičkih pristupa.