latinica | ћирилица

etšU periodu od 22. do 24. novembra 2023. godine, održana je Regionalna konferencija pod nazivom ,,RYCO prepoznata vizija: Edukacija kao katalizator mira" ("RYCOgnized Vision: Education as a Peace Catalyst"). Data konferencija je, u Sarajevu, okupila preko 250 učesnika, među kojima su bili profesori i učenici srednjih škola koji su učestvovali u razmenama, kao i predstavnici različitih javnih institucija, međunarodnih i regionalnih organizacija, zatim delegacija EU, predstavnici Ambasade Republike Nemačke u Bosni i Hercegovini, kao i edukatori i vođe Omladinskog kampa ,,Superškole". Predstavnik naše škole bila je dr Jovana Srećković, profesor engleskog jezika, jedan od koordinatora projekta razmene.

bestNa završnoj konferenciji Superschools organizacije RYCO, koja se održava u Sarajevu, projekat Medicinske škole iz Čačka i DUCOR  „Partenija Zografski" iz Skoplja dobio je nagradu za najbolje partnerstvo među svim realizovanim projektima umrežavanja škola Zapadnog Balkana.

Autori su nastavnici Sanja Perovanović i Đorđe Jeremić (Medicinska škola Čačak), a projekat je realizovan u saradnji sa učenicima Medicinske škole, uz podršku kolega i direktorke.

398607047 1077634136732104 6943377217442261947 n

U okviru 3. Kulturno-obrazovne manifestacije „Dani Vuka Karadžića u Čačku", koju organizuje Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžiča",  u petak, 10. novembra 2023. godine, u 12 sati, u Narodnom muzeju u Čačku, biće održano predavanje na temu: Koreni Vukove azbučne reforme.

Predavač je uvaženi predstavnik Filološkog fakulteta u Beogradu, saradnik Instituta za srpski jezik SANU i Matice srpske dr Vanja Stanišić.

Prisustvo predavanju se registrovanim članovima ovog udruženja priznaje kao stručno usavršavanje u nadležnosti ustanove. 

Moderator programa je dr Olivera Krupež.