latinica | ћирилица
naProfesor Milan Gromović, autor pet književnih susreta u okviru programa „Zavičajni pisci u oku profesora 3" poslao je za naš sajt kratak prikaz ovog književnog događaja. Inače, vi učesnici će učestvovati i u izradi elektronskog biltena ovog volonterskog programa, čime potvrđujemo da je zaista reč o programu stručnog usavršavanja, a ne samo o književnom programu. 
U četvrtak, 24. 11. 2016. godine, u holu Osnovne škole „Akademik Milenko Šušić“ održana je promocija celokupnog poetskog opusa Nadežde Tanasković. Književno podne sa pesnikinjom iz Kraljeva predstavlja treći od pet književnih događaja, u organizaciji Literarne radionice „Armirani slogovi“, koju vodi profesor srpskog jezika i književnosti – Milan Gromović. Za muzički deo promocije (narodna izvorna muzika i moderne pop kompozicije) zaslužni su učenici V, VI i VII razreda. Posebnost koja je atmosferu ispunila duhom evropskog pesništva jeste delo nastavnica francuskog jezika – Marije Jakšić i Milice Marković. Članovi sekcije za francuski jezik izveli su svojevrsnu „dobrodošlicu u stihu“ na francuskom jeziku. Još jedan korak dalje u radu „Armiranih slogova“ jeste prevod i recital pesme „Lepa reč“ (iz zbirke Za svakog ima mesta) na romskom jeziku.
Književni program OŠ „Akademik Milenko Šušić“ uvršten je u plan i program umetničkog projekta Školske uprave u Čačku – „Zavičajni pisci u oku profesora 3“, u kojem učestvuju prosvetni radnici iz Moravičkog okruga. Cilj ovog serijala književnih događaja jeste afirmacija i priznanje pisaca iz našeg bližeg okruženja, koji zbog obaveznog i ustaljenog „podrazumevanja“ često ostaju zapostavljeni ili skrajnuti u oku kulturne i intelektualne javnosti.
Nadežda Tanasković rođena je u Čačku 30. aprila 1959. godine. Pesme za decu počela je da piše u mladosti, a do sada je objavila tri zbirke dečje poezije: Za svakog ima mesta (1997), Možda je važno (2012) i Anitino prase (2016). Rukopisi dve poetske knjige, Naše vreme i Deo sveta u pripremi su i biće publikovani u narednom periodu. Pesme Nadežde Tanasković zastupljene su u različitim zbornicima poezije: „Razgor glasja“ u Ćupriji, „Vršačko pero“ u Vršcu, „Vitez“ u Beogradu, „Tragovi na pesku“ u Bečeju, „Stopama Alekse Šantića“ i u „Zborniku savremene ljubavne poezije“. Objavljuje u štampi i časopisima: „Jesenjin“, „Ibarske novosti“, „Milan Blagojević“ i dr. Učesnik je mnogobrojnih pesničkih festivala: Vitezov pesnički festival za decu u Čačku, Ubu, Vršcu i Beogradu. Za pesme „Zahvalnost majci“ i „Da nisam poeta“ nagrađena je u Ćupriji, a pesmom „Azbuka“ osvojila je prvu nagradu za dečju poeziju u Barajevu. Živi sa porodicom u Kraljevu i zaposlena je u Privrednom sudu.