robotikaIz OŠ „Milinko Kušić" nas obaveštavaju o uspesima učenika na takmičenju iz robotike, o kojima pišu i ivanjički mediji. Prenosimo vest:

Jedina škola iz Moravičkog okruga koja je imala svoje predstavnike na takmičenju iz robotike, održanom u Beogradu 14.04.2019. godine, jeste Osnovna škola „Milinko Kušić“ iz Ivanjice. Roboti „mBot” napravljeni su kao nastavno sredstvo koje učenicima pruža praktično iskustvo u programiranju, elektronici i robotici, a osnovna škola „Milinko Kušić“ ih je dobila u okviru akcije „Bitka za znanje“ Fonda B92.

Predvođeni nastavnikom tehnike i informatike Milkicom Kostić Zlatić, ekipno su se takmičili učenici šestog razreda.

 

Nemanja Luković, Nikola Milošević i Vuk Poledica su isprogramirali izvršenja kroz programski kod za robote mBot, i svoje znanje pokazali na jučerašnjem takmičenju.

VIDEO  ZAPIS:

https://youtu.be/xnAApgiB-qI

https://youtu.be/5ydpB06iZQ4

U budućim takmičenjima svojim drugarima pridružiće se i Nikola Kostić, Aleksa Jovanović i Miloš Aleksić, učenici šestog odnosno sedmog razreda.

Oko dvadesetak učenika ove osnovne škole nakon časova prisustvuje edukativnoj radionici iz robotike, u okviru koje, pre svega, uče da programiranje nije apstraktno.

Ove talentovane učenike očekuje naredno takmičenje već 25. maja iz robotike Robo INT Invent. Srećno!