nenaslovljeni dizajn 1 3Ministar prosvete, nauke i tehnološkog razvoja Mladen Šarčević izjavio je juče (12. decembra 2018.), tokom obilaska OŠ “Kotraža” u Kotraži, Srednje škole „Dragačevo“ u Guči i OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima, da se reforme u obrazovnom sistemu Srbije nastavljaju:

“Reforme u obrazovanju idu svojim tokom. Mnoge novine očekuju škole u Srbiji. Neke od njih su posebno zanimljive roditeljima, kao što su novi modeli ekskurzija i novi modeli đačkih zadruga”, rekao je ministar novinarima.

dsc 0027 2 1

On je dodao i da predstoje veliki poslovi kada je reč o digitalizaciji, ali i ulaganja u opremu škola i infrastrukturu.

Jedinica za upravljanje projektima uspela je da za godinu dana više od 70 objekata koji su u stanju propadanja dovede u funkionalno stanje, naveo je ministar i dodao će u 2019. godini biti završena još 33 projekta.

Ministar prosvete obišao je OŠ “Kotraža” u Kotraži, Srednju školu „Dragačevo“ u Guči, kao i OŠ „Milan Blagojević“ u Lučanima u koju je, kako je rekao,  uloženo oko milion evra: “Tamo imamo velika ulaganja. Rade se instalacije, energetska efikasnost zgrade…U školi u Kotraži takođe smo videli šta su elementarni zahtevi. A to je školska kuhinja i oprema u okviru fiskulturne sale”.

Izvor: MPNTR