latinica | ћирилица

kaonaIz OŠ „Vuk Кaradžić” prosledili su nam svoj primer iz prakse. Autor teksta koji sledi je Milena Leković, pedagog.

U Osnovnoj školi „Vuk Кaradžić“ u Кaoni realizovan je Tematski dan pod nazivom „Mali novogodišnji preduzetnici“. Učestvovali su učenici od petog do osmog razreda. Znanjem i kreativnim radom preduzetništvo je dobilo značajno mesto u nastavnom procesu.  
 Na času fizike uz pomoć nastavne jedinice predmeta „Stranice obeležene fizikom“, učenici su pripremljeni za razvoj preduzetništva. 

gimnazija bibliotekaSrpska akademija nauka i umetnosti (SANU) i Biblioteka SANU obogatili su knjižni fond Gimnazije u Ivanjici vrednom donacijom 18.1.2022. godine. Srpska akademija nauka i umetnosti u okviru ostvarivanja svojih zadataka izdaje stalne i povremene publikacije iz oblasti nauke, kulture i umetnosti – preko serija koje ustanovljava Predsedništvo SANU.

 Srpska akademija nauka i umetnosti objavljuje: dela članova SANU i drugih naučnih radnika o pitanjima koja su predviđena dugoročnim naučnoistraživačkim planom Akademije;

mudl

Hibridna nastava predstavlja fleksibilan pristup organizaciji nastave koji podrazumeva kombinovanje neposrednog rada u školi i onlajn nastave. Za vreme hibridne nastave nije obavezno da nastavnici i učenici tokom čitavog trajanja obrazovno-vaspitnog rada budu u neposrednom kontaktu već se njihov udeo planira u odnosu na dati kontekst (npr. prirodu predmeta, potrebe i uzrasne karakteristike učenika i sl.). U naučnoj zajednici, hibridna nastava jeste prepoznata kao razvojni pravac savremene nastave i učenja.