latinica | ћирилица

robotika sajtObaveštenje pristiglo iz OŠ „Milinko Kušić":

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija raspisalo je Nagradni konkurs za nastavnike osnovnih škola „Digitalni čas“ u školskoj 2017/2018. godini, čiji je cilj podsticanje upotrebe informacionih tehnologija kao nastavnih sredstava, odnosno upotreba informacionih tehnologija koje su primenljive u nastavi i ujedno usklađene sa zadacima i ciljevima časa.
Nastavnik tehničkog i informatičkog obrazovanja Milkica Kostić Zlatić uposlena u OŠ „Milinko Kušić“, u Ivanjici, na navedenom konkursu „Digitalni čas“,  u školskoj 2017/2018. godini osvojila je prvu nagradu u okviru grupe nastavnih predmeta:  matematika, informatika, računarstvo i tehničko obrazovanje.

Pobednički rad Robotika-Interfejs-Oktopod studio sadržao je:

 

 

system integrationRazmenimo dobre primere iz prakse!

Posle prvog kruga spoljašnjeg vrednovanja u Moravičkom okrugu, u prvoj oblasti definisanoj Pravilnikom o standardima kvaliteta rada, uočen je razvojni prioritet, a to je korelacija nastavnih sadržaja. Najčešće se pod korelacijom navodi samo predmet, bez konkretizacije propisanih nastavnih sadržaja koji se koreliraju u okviru istog razreda, dok je vremenska korelacija retka i često vidljiva samo u prvom ciklusu obrazovanja. Kako biste olakšali jedni drugima unapređivanje ove oblasti rada, predlažemo vam da razmenite putem našeg sajta dobre primere iz prakse ili zanimljive ideje koje bi se mogle ostvariti u narednom periodu.
Neophodni podaci:

filipU okviru redovnog stručnog usavršavanja u nadležnosti ustanove, zaposleni u OŠ „Filip Filipović” u Čačku su osmislili integraciju nastavnih sadržaja nekoliko predmeta (srpski jezik, matematika, fizičko vaspitanje, biologija, fizika, hemija) kroz tematski dan posvećen srcu. Navedena aktivnost je proistekla iz razvojnih prioriteta ustanove na planu unapređivanja sadržajne i vremenske korelacije. Predstavljanje integrisane nastave, pod nazivom „Kad se naša srca slože – sve se može”, kao dobrog primera iz prakse, biće u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u Čačku  27. decembra 2017. godine.
Savetovanje počinje u 17 časova.