latinica | ћирилица

new microsoft powerpoint presentation 3Nastavnica srpskog jezika i književnosti u OŠ „Sreten Lazarević” u Prilikama, doktorand i istaknuti član Ogranka Vukove zadužbine iz Beograda koji u Čačku  deluje pod imenom Udruženje „Čuvari dela Vuka Karadžića”, Verica Kostić, objavila je sa učenicima i drugim saradnicima iz Škole i lokalne zajednice zbirku nastalu nakon uspešno realizovane projektne nastave. Ovaj primer dobre prakse predstavljen je  u Čačku, u organizaciji Udruženja, 2019. godine. Nakon predstavljanja primera dobre prakse, rođena je ideja o projektu „Raskovnik - Mladi čuvari srpske narodne kulture” čiji autorski tim čine, uz Vericu Kostić, i doktorand Milica Milošević i prosvetni savetnik Danijela Kovačević Mikić, a u čiju realizaciju će se uključiti svi zainteresovani članovi Udruženja.

interU dve srednje škole u Ivanjici obeležen Dan bezbednog interneta:


U Gimnaziji Ivanjica u petak 19.  februara .2021. nastavnik izbornog predmeta  Savremene tehnologije  Dragana Bogdanović obeležila je zajedno sa učenicima  Dan bezbednog interneta.
Dan bezbednog interneta (Safer Internet Day) odvija se u organizaciji mreže Insafe (www.saferinternet.org) svakog februara da bi se promovisalo bezbedno i odgovornije korišćenje onlajn tehnologije i mobilnog interneta, naročito među mladima i decom u čitavom svetu. Svake godine organizuje se na stotine javnih događaja da bi se podizala svest ljudi o problemima u vezi sa bezbednim korišćenjem interneta.

onlajn upitnikKolege iz Guče su nam poslale svoj primer dobre prakse, sa željom da ga podele putem našeg sajta. Objavljujemo njihov dopis:

Tim za obezbeđivanje kvaliteta i razvoj ustanove OŠ Akademik Milenko Šušić" osmislio je upitnike/ankete kako bi se ocenila uspešnost onlajn nastave, odnosno učenja na daljinu.

Ankete su elektronske, u potpunosti su anonimne.

Prednost ovih anketa/upitnika je što, nakon anketiranja, tim dobija rezime sa grafikonima, brojem odgovora i može odmah pristupiti analizi, upoređivanju podataka i predlogu mera.