latinica | ћирилица

rosciIzdvojeno odeljenje  OŠ „Božo Tomić“ u Rošcima ugostilo je  učenike i nastavnike iz tri škole iz čačanske opštine u protekloj sedmici.

U organizaciji Vere Nenadović, nastavnika biologije i Marine Ranković, nastavnika geografije, a  pod sloganom „Hoćemo zdravu životnu sredinu“ učenici su učestvovali u izradi plakata, gledali prezentacije, ostavili ekološke poruke i posetili vrh Kablara.

U divnom ambijentu i odličnoj atmosferi učenici su imali pravi ekološko-edukativni izlet sa kojeg su poneli divne uspomene.

Ceo izveštaj pročitajte OVDE.

3jov 0943Već dvadeset godina Đurđevak, list Osnovne školeSreten Lazarevićiz Prilika, ima rubriku Iskricekoju čine istaknuti učenički literarni i likovni radovi.

Radovi se tokom godine prikupljaju, pažljivo biraju, štampaju u listu i na taj način pohvaljuju, afirmišu i čuvaju od zaborava. Svaki novi rad je još jedna važna iskrica Svetlosti na brežuljku, kako drugačije zovu priličku školu.

U školi se velika pažnja posvećuje podsticanju stvaralaštva među učenicima, kroz redovnu nastavu, sekcije i radionice.

dsc 0003Matična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” organizovala je Seminar za školske bibliotekare Moravičkog okruga u petak, 1. juna 2018. u Regionalnom centru u Čačku.

Tako je nastavljena praksa održavanja grupnih obuka za zaposlene u bibliotekama osnovnih i srednjih škola, na teme stručnih bibliotečkih poslova, za koje u periodu između dva okupljanja pokažu najviše interesovanja.

Okupljene bibliotekare najpre je pozdravila Slađana Parezanović, načelnik Školske uprave Moravičkog okruga, naglasivši da je za uspešan rad školskih biblioteka neophodna njihova bliska saradnja sa Matičnom službom čačanske Biblioteke.