latinica | ћирилица

ппт 1 strucno pedagoski nadzorU nedelju 19. novembra 2017. godine u Regionalnom centru za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju u Čačku, sa početkom u 10 časova, prosvetni savetnici Olga Jovančićević (ŠU Užice) i Danijela Kovačević Mikić (ŠU Čačak) održaće obuku „Savetnici – spoljni saradnici i stručno-pedagoški nadzor" za savetnike izabrane na konkursu Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i savetnike obuhvaćene Projektom „Share".

picture1U subotu 18. novembra 2017. g. u OŠ „Dr Dragiša Mišović" u Čačku u 9 časova započeće obuha nastavnika za uvođenje novog nastavnog predmeta Tehnika i tehnologija i primenu relevantnih programskih sadržaja. Obuku je iniciralo Ministarstvo prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a za konceptualizaciju i organizaciju obuke bili su zaduženi Zavod za vrednovanje kvaliteta obrazovanja i vaspitanja i Zavod za unapređivanje obrazovanja i vaspitanja.

Teme ove obuke se odnose na ishode i ishodovno orijentisanu nastavu, razvijanje međupredmetnih kompetencija, podsticanje učeničkog preduzetništva, unapređivanje formativnog vrednovanja i primenu projektne nastave.

sajtU PU „Sunce" u Gornjem Milanovcu osmišljen je Ogledno-istraživački centar, koji  je nastao iz dugogodišnje želje vaspitača i medicinskih sestara da deca koja pohađaju ovu ustanovu budu u prilici da učestvju u različitim naučnim ogledima i da im se od najranijeg uzrasta približi nauka. Prema rečima v.d. direktora Maje Milović, želja zaposlenih je bila da usvojena znanja u vezi sa svemirom, prirodnom sredinom, kruženjem vode u prirodi i slično deca praktično primene i vide, da čuju karakteristične zvuke, osete mirise, uporede odnose predmeta koji ih okružuju... Vreme koje provedu zajedno deca, roditelji i vaspitači  ispunjeno je zanimljivim sadržajima, uz uvažavanje razvojnih karakteristika, odnosno zone narednog dečjeg razvoja. Jedan od ciljeva Ogledno-istraživačkog centra, porod povezivanja svih interesnih grupa, jeste potpunije i zanimljivije odrastanje dece.