latinica | ћирилица
2Škola „Arsenije Loma“ Rudnio početkom škoslke godine otvorila je vrata za nove aktivnosti  koje posle časova redovne nastave omogućavaju učenicima sadržajniji boravak u školi i na koje  učenici sa zadovoljstvom dolaze.
Učenici su  imali časove o zdravoj ishrani, zatim slavi i običajima, kao i novogodišnje radionice.
Realizuje se i aktivnost „Snalaženje u prirodi“.
U ugrinovačkoj školi se realizuju dve aktivnosti „Kuvam i hranim se zdravo“  i sportska aktivnost „U zdravom telu zdrav duh“.
Ceo izveštaj o realizovanim aktivnostima pročiatjte OVDE.

img 20191023 142508U Osnovnoj školi „Arsenije Loma“, od oktobra meseca zaživeo je pilot - projekat Ministarstva prosvete „Obogaćeni jednosmenski rad“.

Ovaj projekat omogućuje sadržajniji boravak u školi, od kojeg koristi imaju prvenstveno učenici, roditelji i prosvetni radnici.

Izveštaj koji je pripremila učiteljica Katarina Ilinčić, možete da pogledajte OVDE.

listovi 1Pozivamo predstavnike predškolskih ustanova, osnovnih i srednjih škola sa teritorije Moravičkog okruga da se prijave za učešće na radionici: „Izrada propozicija Sajma (pred)školskog izdavaštva Moravičkog okruga”. Iako su uglavnom učenici članovi redakcija školskih listova, pravo učeća na ovoj radionici imaju samo nastavnici i stručni saradnici. Ustanova ima pravo da prijavi najviše dva predstavnika. Poželjno je da se prijave i učesnici iz ustanova koje do sada nisu učestvovale na Sajmu izdavaštva MO, a nameravaju da navedenu aktivnost uvrste u svoje godišnje planove rada. Na ovoj radionici će učestvovati i predstavnici prošlogodišnjeg žirija, koji će ukratko izneti svoja zapažanja o kvalitetu prethodnih izdanja.

nenaslovljeni dizajn 28Projekat „Podsticanje demokratske kulture u školama“  realizuje se u okviru Programa „Horizontalna pomoć za Zapadni Balkan i Tursku“ Evropske unije i Saveta Evrope, a koju sprovodi Odeljenje za obrazovanje Saveta Evrope u saradnji  sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i 20 škola.

pisciU toku je prijavljivanje nastavnika za zajednički  program stručnog usavršavanja nastavnika (u nadležnosti ustanove) „Zavičajni pisci u oku profesora”, na okružnom nivou.

Ciljevi programa:

1. uspostavljanje bolje saradnje obrazovnovaspitnih ustanova i pisaca koji žive i stvaraju u Moravičkom okrugu ili su poreklom iz Moravičkog okruga;

2. intenziviranje saradnje obrazovnovaspitnih ustanova i drugih ustanova i institucija u lokalnoj zajednici;

3. iniciranje i učestvovanje u podizanju kvaliteta pedagoške prakse (aktivnost B/8: Organizovanje predavanja, tribine, smotre, književnih susreta, akademije ili izložbe radova na nivou opštine, grada, odnosno Republike) i

4. unapređivanje stručnog usavršavanja.