latinica | ћирилица

mb 0810 1 e1623022414632 1Premijera biološke predstave "Šum šume" je održana 4.juna 2021. u svečanoj sali OŠ "Milica Pavlović" u Čačku. Predstava je nastala dramatizacijom istoimene knjige Katarine Majić, u izdanju Pčelice Čačak i predstavlja međupredmetni projekat koji su nastavnici i učenici OŠ “Milica Pavlović” marljivo spremali tokom školske 2019/20. godine.

Akcenat je bio na očuvanju šuma kao primarnom resursu opstanka svih, danas živih vrsta.

Na inicijativu nastavnica biologije, Ane Vulović i Biljane Uskoković, uz dramatizaciju nastavnice srpskog jezika Jelene Jovović i svesrdnu pomoć nastavnice likovnog Sanje Živanović, na osnovu čijih zamisli su nastali kostimi, učenici šestog razreda škole izveli su ovu predstavu.

преузимањеPutem linka možete da preuzmete 

Priručnik za projektnu nastavu i nastavu na daljinu i

dopunjene Preporuke za prevenciju od COVID 19.

 

 

aki 4863oooGimnazija „Takovski ustanak“ drugu godinu za redom organizuje takmičenje za najbolji video na stranim jezicima koji se izučavaju u srednjim školama. Nakon prošlogodišnje video razglednice, takmičari su se ove godine bavili značenjem latinske poslovice Carpe diem, u prevodu: iskoristi dan. Svoje kreativne ideje učenici su predstavili kroz trominutne video snimke koje su zatim postavili na You Tube. Cilj ovog takmičenja bio je da učenici kroz timski rad razvijaju digitalne kompetencije kao i govorne veštine na stranom jeziku.

Da je ovaj vid kreativnog izražavanja veoma interesantan srednjoškolscima, pokazuje činjenica da su na ovogodišnji konkurs prispeli radovi više od 60 učenika a žiri, sastavljen od profesora i učenika, ocenio je i proglasio najbolje na svečanoj projekciji koja je održana 28.februara u Svečanoj sali Gimnazije u Gornjem Milanovcu.

img c3c7c9bc288b2d2b767a96ca2ff84773 vU OŠ “Milica Pavlović” se već dve godine održava Festival školskih predstava pod nazivom “Drama u školi”.  

S obzirom na to da se 27. mart obeležava kao Svetski dan pozorišta, festival je ove godine planiran za poslednju nedelju marta.

U pitanju je manifestacija revijalnog karaktera i organizatori pozivaju škole da učestvuju na festivalu promovišući rad svojih dramskih sekcija, prikazivanjem jedne predstave za koju smatraju da je bila uspešna u prethodnom periodu.

Detaljno uputstvo, uslove i načine prijavljivanja možete da pročitate OVDE.

 

2Škola „Arsenije Loma“ Rudnio početkom škoslke godine otvorila je vrata za nove aktivnosti  koje posle časova redovne nastave omogućavaju učenicima sadržajniji boravak u školi i na koje  učenici sa zadovoljstvom dolaze.
Učenici su  imali časove o zdravoj ishrani, zatim slavi i običajima, kao i novogodišnje radionice.
Realizuje se i aktivnost „Snalaženje u prirodi“.
U ugrinovačkoj školi se realizuju dve aktivnosti „Kuvam i hranim se zdravo“  i sportska aktivnost „U zdravom telu zdrav duh“.
Ceo izveštaj o realizovanim aktivnostima pročiatjte OVDE.