rrrrTreća nagrada za rad pod nazivom Uvela ruža, Borisav Stanković, na nagradnom konkursu „Digitalni čas 2019/2020“ koji raspisuje Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija, u oblasti društvenih nauka, osvojila je Tanja Đorđević, prof. srpskog jezika u OŠ „Milica Pavlović“ u Čačku.

Opis rada:

Nastavna jedinica Uvela ruža, Borisava Stankovića obrađuje se u osmom razredu. Vreme predviđeno za realizaciju nastavne jedinice je jedan nastavni čas.


dddObradi pomenute nastavne jedinice prethodi niz pripremnih aktivnosti. Cilj ovakve organizacije časova bio je podsticanje aktivnog učešća svih učenika u svim segmentima analize i interpretacije časa kroz korelaciju više nastavnih predmeta i interaktivno učenje, model izokrenute učionice. Motivacija je podstaknuta informatičkom tehnologijom koja je pomogla da se, ovakvim korelativnim pristupom nastavi, učenici usmere i pruži im se mogućnost da saznanja iz različitih oblasti objedine i usavrše. Čas je osmišljen i organizovan uz pomoć veb-alata.

Kako bi se olakšala priprema i realizacija najavljenih aktivnosti, za potrebe ovog časa otvoren je blog https://tajjja.wixsite.com/mysite/blog/ kome su svi učenici bili u obavezi da pristupe.

Preko pomenutog bloga nastavnik obaveštava učenike o predstojećim aktivnostima, deli im zaduženja, usmerava ih, i podstiče stvaralački proces. Priprema časa tekla je u više faza, koraka. 

Završni deo časa možete pogledati na jutjubu https://www.youtube.com/watch?v=18GV7IomXCM

Blog novinarske sekcije Moć reči https://tanjadjordjevic.blogspot.com/