presentation1Projekat učenika srednjih škola

Video razglednica mog grada je projekat pokrenut na inicijativu Stručnog veća profesora stranih jezika Gimnazije u Gornjem Milanovcu koje je, početkom septembra, raspisalo konkurs za najbolji trominutni promotivni video na stranom jeziku.

Cilj ovog konkursa bio je da se učenici, kroz timski rad i istraživanje, što bolje upoznaju sa kultno-istorijskim spomenicima svog grada i drugim zanimljivim sadržajima koji bi privukli turiste iz inostranstva, kao i da unaprede jezičke veštine, prošire leksiku i utvrde jezičke strukture na engleskom, nemačkom i francuskom jeziku.

Na konkursu je učestvovalo ukupno 52 učenika iz 4 srednje škole, a najbolji radovi prikazani su na finalnoj projekciji u Svečanoj sali škole 25. 12. 2018.godine.

Projekciji su prisustvovali članovi Stručnog veća profesora stranih jezika Gimnazije Takovski ustanak, učenici ove školekao i profesori mentori iz Gimnazije u Kraljevu, profesorka Dušica Vuković i profesor Jovica Stanković sa učenicima.

Stručni žiri ocenio je radove i proglasio pobednike u dve kategorije.

U kategoriji prvi strani jezik (engleski), nagrađeni su sledeći timovi:

3. mesto Tehnička škola u Ivanjici, profesor mentor Milica Bošković

https://youtu.be/XLn_c4Btjzs

2. mesto Gimnazija Kraljevo, profesor mentor Katarina Stanković

https://youtu.be/pNOCOYeL-kY

1. mesto Gimnazija Kraljevo, profesor mentor Dušica Vuković

https://youtu.be/sLsC8pGKrBw

 

U kategoriji drugi strani jezik, nagrađeni su sledeći timovi:

3. mesto Gimnazija Kraljevo, mentor Jovica Stanković, profesor francuskog jezika

https://youtu.be/kFc9xJT0fBc

2. mesto Gimnazija Takovski ustanak, Gornji Milanovac, učenici I 4, Nikola Paspalj, Nikola Šutić i Marko Cuparić, mentor Marija Otašević, profesor nemačkog jezika

https://www.youtube.com/watch?v=vyk4xQjzNvc&feature=youtu.be

1. mesto Gimnazija Takovski ustanak, Gornji Milanovac, učenici II 4 Jovana Matović, Mihailo Džoković,Valentina Mitrović, Lazar Stojković, Magdalena Obradović i Jelisaveta Petrić, učenica IV 4; mentor Olivera Stefanović, profesor francuskog jezika

https://www.youtube.com/watch?v=Z0rbwY8UwlU&feature=youtu.be

Po mišljenju publike koja je glasala nakon projekcije,najbolji su bili učenici IV 1 Gimnazije u Gornjem Milanovcu, Dragoljub Dražović, Milan Umeljić, Rajko Nešković, Lazar Bajić i Tamara Plačić koji su svoj grad predstavili na francuskom jeziku.

https://www.youtube.com/watch?v=zc2bmcc4RiU

1. mesto i kategoriji drugi strani jezik (francuski), Gimnazija u Gornjem Milanovcu

1.mesto u kategoriji engleski jezik, učenice Gimnazije u Kraljevu

Najbolji po mišljenju publike, učenici IV 1 sa profesorom mentorom.