latinica | ћирилица

3U okviru Кomponente 2 projekta „Inkluzivno predškolsko vaspitanje i obrazovanje“ koji Ministarstvo prosvete realizuje uz pomoć zajma Svetske banke, Ministarstvo je, u saradnji sa UNICEF-om, 3. i 4. novembra 2022. godine, u Кragujevcu, organizovalo regionalno stručno savetovanje za prosvetne savetnike iz nekoliko školskih uprava i direktore predškolskih ustanova pod nazivom „Podrška predškolskim ustanovama u razvijanju kvalitetne prakse“.
Među uvaženim predavačima  bila je i Suzana Simeunović, direktor PU „Moje detinjstvo" iz Čačka – ustanove koja je zbog svog kvalitetnog rada i izabrana za razvijanje novih osnova (stranicu ustanove kojom rukovodi pogledajte ovde).

Sa prosvetnim savetnicima i direktorima predškolskih ustanova o novim osnovama programa simbolično nazvanim Godine uzleta, profesionalnim izazovima u pogledu kreiranja realnih programa, novim prostornim i organizacionim rešenjiima, samovrednovanju i obezbeđivanju kvaliteta i drugim važnim temama, kada je u pitanju podrška razvoju predškolskih ustanove, dijalog su vodili predstavnici Ministarstva prosvete i Projekta: Slavica Jašić, Vesna Kartal, Vesna Šaponjić, Biljana Kojović, Zorica Todorović i Suzana Simeunović.