ffNa 47. smotri recitatora Srbije „Pesniče naroda mog“, održanoj 15. maja 2015. godine  u Valjevu, na kojoj se takmičilo 35 najuspešnijih recitatora Srbije,  Filip Ljubojević, učenik Srednje škole „Dragačevo“ iz Guče, osvojio je izuzetno treće mesto.

Filip Ljubojević, učenik koji je nedavno ovenčan i nagradom  za najbolju mušku ulogu na 19. susretima dramskih sekcija učenika gimnazija Srbije, pokazao je svoj raskošni talenat i recitatorsko umeće kazujući pesmu prof. dr Boška Suvajdžića „Ljeviška“.

U žiriju su bili: dr Milorad Dešić,  mr Verica Rakonjac Pavlović i glumac Zoran Ćirić. Zalužena nagrada pripala je i Filipovom mentoru, prof. srpskog jezika i književnosti Nedi Punoševac.

Nakon proglašenja najboljih, Filip je primio brojne pohvale, kako od članova žirija, tako i od drugih posetilaca i ljubitelja poezije. Predsednik žirija, profesor Dešić, čestitao mu je  napomenuvši da su zaista samo nijanse presudile, a glumac Zoran Ćirić je Filipu poželeo da se uskoro druže na nekoj od pozorišnih scena Srbije.

Više informacija i slika možete da pogledate na sajtu ove škole.