pesnici boemi pisanje penkalo poezija kafaneOrganizacioni odbor „Disovog proleća" je zainteresovan da, pored tradicionalnih programa posvećenih đacima stvaraocima, ovog, 55. po redu  „Disovog proleća", posveti jedno književno veče i nastavnicima koji pišu poeziju. Da bismo ovo veče organizovali, neophodno je da nam se u narednih 10 dana (do 10. februara) nastavnici pesnici sami prijave elektronskim putem na mejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. (sa naznakom „Nastavnici pesnici") i pošalju tri svoje pesme (bez obzira da li su prethodno objavljene ili su iz rukopisa). Ne postoje ograničenja u pogledu teme ili pesničke vrste i forme. Poziv je usmeren samo ka nastavnicima sa teritorije Moravičkog okruga.Prijava treba da sadrži sledeće podatke:

* ime i prezime nastavnika,
* predmet (struka),
* škola,
* kratka biografija (do 400 reči),
* broj telefona
* i tri pesme. Ukoliko su pesme prethodno negde objavljene, navesti i izdanje u kojem su objavljene.

Književno veče će biti održano ukoliko se prijavi dovoljan broj učesnika. Ukoliko se prijavi veći broj učesnika, Organizacioni odbor zadržava pravo da izvrši selekciju prema literarnim vrednostima.
Nastavnici koji budu iskazali interesovanje za ovo književno veče će biti obavešteni o tome da li će književne večeri biti ili neće, odnosno ko su učesnici, najkasnije do 1. marta 2018. godine.