latinica | ћирилица
bookshelves 033 1024x610Matična služba Gradske biblioteke „Vladislav Petković Dis” u Čačku održaće grupnu obuku za stručne bibliotečke poslove, za bibliotekare čačanskih osnovnih i srednjih škola, u ponedeljak, 26. novembra 2018. godine, Bibliokutku (prostor pored Dečjeg odeljenja u Domu kulture), od 10.00 do 14.00 časova.
Predavanje praćeno video-prezentacijom održaće bibliotekari Dubravka Ilić i Vladimir Simić.
Obuka je besplatna za sve polaznike. Bibliotekari koji žele da prisustvuju ovoj obuci treba odmah da se prijave Dubravki Ilić, na telefon broj 064-332-18-56 ili na imejl: Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.
U skladu sa zakonskom obavezom staranja o stručnom usavršavanju bibliotečkih radnika, Matična služba je 3. novembra 2018. u Biblioteci „Braća Nastasijević” u Gornjem Milanovcu organizovala predavanje za školske bibliotekare ove opštine. Već 15. novembra 2018. u saradnji sa Bibliotekom opštine Lučani u Guči, znanja iz bibliotečke struke stekli su bibliotekari osnovnih i srednjih škola lučanske i ivanjičke opštine.
Planiranim okupljanjem u Gradskoj biblioteci u Čačku, u ponedeljak, 26. novembra 2018. godine, Matična služba završava rciklus redovnih jesenjih obuka školskih bibliotekara Moravičkog okruga.
Napomana: Prisutni će na osnovu Pravilnika o stalnom stručnom usavršavanju i napredovanju u zvanja nastavnika, vaspitača i stručnih saradnika („Službeni glasnik RS”, 48/2018) dobiti potvrde o ostvarenim satima stručnog usavršavanja u nadležnosti ustanove.