latinica | ћирилица

img 95fdf108963a3d4c9de357d25cb9f0de vU vreme priprema za početak nove školske godine pravi je trenutak da istaknemo i poneki od brojnih primera dobre prakse. Rukovodilac Školske uprave Čačak Slađana Parezanović imala je priliku da 15. juna 2022. godine u Domu kulture u Gornjem Milanovcu prisustvuje programu Azbuka moga kraja koji su za kraj četvrtog razreda, a u okviru nastavnog predmeta Projektna nastava, pripremili učenici i učitelji četvrtog razreda OŠ „Kralj Aleksandar I" iz Gornjeg Milanovca.. Prolazeći kroz azbuku, od slova A do slova Š, učenici su na zanimljiv način predstavili svoj kraj govoreći zainteresovanoj publici o znamenitostima, predelima i ljudima svoga zavičaja, kao što su, na primer, Dobrica Erić, Ljubica Obrenović, Jovan Žujović, ali i o lokalitetima: Brdo mira, Vraćevšnica, Lunjevica, Ždreban itd. 

Učitelji koji su izveli generaciju učenika četvrtog razreda, Zorica Ristović, Mila Mišković i Svetlana Đuković,ističu da je posebna vrednost ovog projekta u tome što su u rad bili uključeni svi učenici četvrtog razreda matične škole, potom to što su radili u timu i to što su svestrano predstavili prošlost i sadašnjost svoga kraja.

 Za one koji su bili prisutni u publici, posebnu vrednost predstavlja broj učenika koji su se u istom trenutku našli na pozornici i imali priliku za javni nastup. 

* TV prilog