такмиценје Predsednik Podružnice Društva za srpski jezik i književnost za Moravički okrug  Olivera Krupež prosledila je Školskoj upravi Čačak informaciju važnu za sve nastavnike srpskog jezika i književnosti. Obaveštenje objavljujemo u celosti, podržavajući ovu hvale vrednu inicijativu:

Na skupštini Podružnice za Moravički okrug, održanoj 11. 10. 2018, podržana je inicijativa stručnog veća OŠ „Milica Pavlović” da se Takmičenje u lepom govoru uvrsti u kalendar takmičenja i smotri MPNTR.
Dogovoreno je da termini takmičenja budu raspoređeni u prvom polugodištu zbog velikog broja aktivnosti u drugom polugodištu.
Opštinsko takmičenje će se ove godine održati u subotu, 8. 12. 2018. u OŠ „Milica Pavlović” Čačak. Okružno je planirano za 19. 1. 2019, a republičko takmičenja bilo bi 23. 2. 2019. godine.

pesnice narodaOrganizator takmičenja u recitovanju „Pesniče naroda mog", Baćko Bukumirović,  prosledio je  Školskoj upravi Čačak obaveštenje u vezi sa izmenama datuma i vremena održavanja okružne smotre recitatora Moravičkog okruga. Zbog probnih završnih ispita za učenike osmog razreda, takmičenje recitatora će biti u subotu 14. aprila 2018. godine u 17 časova u Svečanoj sali Gimnazije „Takovski ustanak" u Gornjem Milanovcu.