lgnaslovnaOlivera Krupež, predsednik Podružnice,  i  Bojana Vulović, u ime organizatora takmičenja, prosledile su Školskoj upravi rezultate takmičenja u lepom govoru.

Okružno takmičenje u lepom govoru održano je u  subotu, 11. 1. 2020. u OŠ „Milica Pavlović”  u Čačku
Organizator takmičenja bila je Podružnica za Moravički okrug Društva za srpski jezik i književnost Srbije, a domaćin okružnog nivoa takmičenja, inače nasleđenog od Prijatelja dece  i Dečjeg saveza, jeste OŠ „Milica Pavlović”.

 

spomen kompleks vuk stefanović karadžić tršić 038Na Republičkom takmičenju iz srpskog jezika i jezičke kulture, održanom u Tršiću 25. maja 2019. godine, dva učenika iz Moravičkog okruga su osvojila nagrade. To su Nikolija Timotijević, učenica sedmog razreda OŠ „Vuk Karadžić" iz Čačka, čiji je mentor prof. Dušica Ćurčić,  drugi rang,  i Jana Domanović, učenica osmog razreda OŠ „Akademik Milenko Šušić" iz Guče, čiji je mentor prof. Bojana Gromović, treći rang.
Čestitamo učenicima i njihovim mentorima i želimo svima mnogo sreće i uspeha u daljem radu. 

Sa 18 bodova, Viktor Ćurčić, učenik prvog razreda Gimnazije u Čačku, čiji je mentor prof. Ivana Vasović, osvojio je drugo mesto, a Marija Petrović, takođe učenica prvog razreda Gimnazije u Čačku, čiji je mentor prof. Dejan Krunić, treće mesto.